Savcılık, "yağmacı" olduğu iddiasıyla gözaltına alınan kişinin karakolda ölümünün ardından işkence soruşturması başlattı

Savcılık Ahmet Güreşçi'nin ölümüyle ilgili işkence soruşturması başlattı

Fotoğraf: Twitter

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 10 ili etkiledi. Son verilere göre, deprem nedeniyle 31 bin 643 kişi yaşamını yitirdi.

Depremin ardından bölgeden çok sayıda "yağma" iddiası geliyor.

Gazete Duvar'dan Can Bursalı'nın haberine göre; Sabri ve Ahmet Güreşçi isimli kardeşler de, depremden bir gün sonra 7 Şubat'ta bir tekel büfesini yağmaladıkları iddiasıyla 11 Şubat'ta Hatay'ın Altınözü ilçesindeki evlerinden gözaltına alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hayatını kaybeden Ahmet Güreşçi'nin yapılan ön otopsisinde, burnunda kırık, çeşitli yerlerinde darp izleri olduğu ve beyninde kanamaya rastlandığı belirlendi. Şüpheli ölümün ardından, savcılık o sırada karakolda bulunduğu belirlenen Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları hakkında soruşturma başlattı.

Ahmet Güreşçi'nin kesin ölüm nedeni Adana Adli Tıp Kurumu'ndaki inceleme sonucunda belirlenecek. Ancak ailesi ve olayı takip eden Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar, işkenceyle hayatını kaybettiğinden şüpheleniyor.

Savcılık da, Ahmet Güreşçi'nin hayatını kaybetmesi ve kardeşi Sabri Güreşçi'nin ağır yaralanmasıyla ilgili iki ayrı işkence ve kötü muamele dosyası açtı.

Ayrıca jandarma karakolunda hayatını kaybeden Ahmet Güreşçi, yakınları ve ailesi tarafından dün defnedildi. Kardeşi Sabri Güreşçi'nin hastanedeki tedavisi ve tetkikleri sürüyor.

 

 

Gazete Duvar

DAHA FAZLA HABER OKU