ÇHD: "Yağmacı" olduğu iddiasıyla gözaltına alınan kişi karakolda öldü

"Polis ve jandarma kendince işkencenin meşru görüleceği inancına sahip. İşkence kime yapılırsa yapılsın karşısında olduk olmaya da devam edeceğiz"

Fotoğraf: Twitter

Hatay'da 'yağmacı' olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Ahmet Güreşçi, götürüldüğü jandarma karakolunda hayatını kaybetti. Otopside Güreşçi'nin burnunda kırık olduğu ve beyin kanaması geçirdiği belirlendi.

Gazete Duvar’dan Can Bursalı’nın haberine göre, Türkiye'nin güneyini ve güneydoğusunu yerle bir eden 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki depremde “yağmacı” olduğu ileri sürülen kişilerin darp edildiği videolar, sosyal medyada paylaşılıyor. Videolardan bazılarında bu kişilerin hayatlarını kaybettiği iddia edildi.

Hatay'da, depremlerden bir gün sonra bir tekel bayiinde hırsızlık yaptıkları iddia edilen bazı kişiler yakalandı. Şüpheliler, verdikleri ifadelerde, yanlarında başka şahısların da olduğunu ileri sürdü. Jandarma ekiplerinin çalışması sonucunda hırsızlık yaptıkları öne sürülen iki kişi, Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Büyükburç Köyü'ndeki evlerinde 11 Şubat'ta gözaltına alındı.

Yağma, cinsel saldırı, mala zarar verme, kasten yaralama ve uyuşturucu madde bulundurma suçlamalarıyla gözaltına alınan ve kardeş oldukları öğrenilen Ahmet Güreşçi ve Sabri Güreşçi, Altınözü Jandarma Karakolu'na götürüldü.

Karakolda darp edildikleri iddia edilen kardeşlerden Ahmet Güreşçi, fenalaştı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Sabri Güreşçi'nin ise, kaburgasında, elinde ve ayağında darp izleri olduğu öğrenildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tutanak: Karakolda kafasını duvara vurdu

Altınözü Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk incelemenin tutanağında Ahmet Güreşçi'nin vücudunun çeşitli yerlerinde sıyrıklar ve ezikler olduğu, burnunun kırık olduğu ve beyninde kanamaya rastlandığı belirtildi. Tutanakta, yapılan ilk incelemenin ardından Güreşçi'nin kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar verildi.

Tutanakta, “Ahmet Güreşçi'nin yağma sırasında vatandaşlar tarafından darp edildiği, yakalandığı sırada jandarmaya direndiği ve karakola götürüldüğünde kafasını duvara vurduğu” öne sürüldü.

Altınözü İlçe Jandarma Karakolu'na giderek, hayatını kaybeden Ahmet Güreşçi'nin gözaltındaki kardeşi Sabri Güreşçi ile görüşen ÇHD üyesi avukat Ümit Büyükdağ, yaşanan olayın günlerdir servis edilen linç girişimlerinin bir sonucu olduğuna dikkati çekti ve "Polis ve jandarma kendince işkencenin meşru görüleceği inancına sahip. İşkence kime yapılırsa yapılsın karşısında olduk olmaya da devam edeceğiz" dedi.

Yarın, hem hayatını kaybeden Ahmet Güreşçi'nin babasının hem de gözaltındaki Sabri Güreşçi'nin ifadesine katılacaklarını belirten Büyükdağ, "Gencecik bir çocuk yine devlet eliyle öldürüldü. Sonuna kadar takipçisi olacağız" diye konuştu.

 

Gazete Duvar

DAHA FAZLA HABER OKU