Kılıçdaroğlu, AFAD raporuyla konuştu: Erdoğan seninle sonuna kadar mücadele edeceğiz, bizim de kader planımızda bu var

CHP lideri, Düzce Depremi Etki Analiz Raporu’yla kameraların karşısına geçti

Fotoğraf: Twitter

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce Depremi Etki Analiz Raporu ile birlikte bir açıklama yaptı.

Twitter’dan bir video paylaşan CHP lideri, rapordan, “Koordinasyon sağlayamadık, toplanma alanı yanlış seçildi, yardımlar geç geldi, çadır takibini yapamadık, görevli personelin takip ve koordinesini sağlayacak birim yoktu, koordinasyon birimi oluşturulamadı, yemek dağıtımında sorunlar yaşadık, afet nakliye personeli ancak iki gün sonra Düzce iline ulaşabildi, deprem sonrasında zarar tespit sürecine bile yetersiz kaldık, bir zarar tespit ekibi kuramadık, inşaat mühendisleri yerine öğretmen ve imamlardan ekip kurduk” cümlelerini okudu.

“AFAD kendi röntgenini çekmiş. AFAD'ın onurlu bürokratları tümüyle bunları yazmışlar” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, tepkisini şöyle sürdürdü:

Ama dinleyen kim? Şimdi ben nasıl susayım? Söyleyin bana Allah aşkına. Ben bunlara karşı nasıl susayım? Siyaset üstü mü diyeyim? Bunları görmeyeyim mi? Kader planı mı diyeyim? Sevgili halkım, deprem çok büyüktü ama depremden çok daha büyük olan koordinasyonsuzluktu. Plansızlıktı, liyakatsizlikti. Ve bile bile göz göre göre bu riskleri aldılar oluşan can kaybımızın ulaşacağı nokta depremin büyüklüğünden değil. Müdahaledeki etkisizliktendir. Yetersizliktendir. Erdoğan seninle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bizim de kader planımızda bu varmış.

Soylu'dan yanıt

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Neymiş AFAD Düzce depreminde şunu açıklamış, şöyle açıklamış" ifadelerini kullanara, "Düzce depreminde şunlar tespit edildi… Talimatı ben verdim, eksik neyse yazacaksınız arkadaşlar diye" dedi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU