Çavuşoğlu: Türkiye’de AK Parti’nin alternatifi yoktur

Dışişleri Bakanı: Fırat'ın doğusu ne pahasına olursa olsun temizlenecektir

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti’den ayrılan isimlerin yeni parti çalışmalarına ilişkin olarak isim vermeden yaptığı açıklamada "Bu ülkede AK Parti'nin ve AK kadroların alternatifi yoktur. Yerel yönetimde de yoktur. Görüyoruz işte, hiçbir yerde hizmet yapmaları mümkün değil, yapmıyorlar, böyle bir dertleri yok. Genelde de öyledir” dedi.

Çavuşoğlu, AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada Fırat’ın doğusuna yönelik olası operasyonla ilgili şunları söyledi: 

Fırat'ın doğusuyla ilgili süreçte adımlarımızı attık, kararlılığımızı gösterdik. Şunu söylüyoruz; ya birlikte temizleyeceğiz ya Türkiye buraya girecek, buradan da o teröristleri temizleyecek. Nasıl Afrin'den temizlediyse, nasıl Cerablus'tan DAEŞ'lileri temizlediyse, Fırat'ın doğusundan da YPG-PKK'yı temizleyeceğiz. Ne pahasına olursa olsun temizlenecektir. Burada kararlılığımızda hiçbir şekilde değişiklik yoktur.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“ABD Münbiç’te sözünü tutmadı"

Çavuşoğlu "Amerika sözünü tutmamıştır, Münbiç'te oyalamaya girmiştir, doğru. Çünkü birlikte onayladığımız bir yol haritasını uygulama konusunda Amerika, üzerinde düşeni yapmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti, Türk milleti ne söz verdiyse yapar. İşte güvenilir millet ve devlet olmak, askeri güçle ya da parayla olmaz. Verdiğin sözü tutacaksın, arkasında duracaksın ve 'yaparım' dediğin zaman da yapacaksın" dedi.

“Yerel yönetimde de alternatif yok"

Çavuşoğlu, yeni parti çalışmalarıyla ilgili isim vermeden şu ifadeleri kullandı:

Bu ülkede AK Parti'nin ve AK kadroların alternatifi yoktur. Yerel yönetimde de yoktur. Görüyoruz işte, hiçbir yerde hizmet yapmaları mümkün değil, yapmıyorlar, böyle bir dertleri yok. Genelde de öyledir.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU