Davutoğlu’ndan “Bedelini ağır öderler” sözüne yanıt: Allah bedel ödeyecekler diyenlerin önünde boynumuzu eğdirmesin

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti’den ayrılıp yeni parti kuracak isimlerle ilgili “bedelini ağır öderler” sözlerine Ahmet Davutoğlu “Allah, bize ‘bedel ödeyecek’ diyenlerin önünde boynumuzu eğdirmesin” cevabını verdi

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kurban Bayramı öncesi son cuma günü Konya Taşkent’te bir konuşma yaptı. 

Davutoğlu konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 26 Temmuz'daki "İhanetin içinde olanlar bu işin bedelini ağır öderler" açıklamasını eleştirdi.

Yeni parti hazırlığı içinde olduğu belirtilen Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adını anmadan "Bedeli dedelerimizin seferberliklerinden ödeye ödeye gelmiş bir nesiliz" diye konuştu:

Allahım bu boynu öne eğdirme derdim, hep dua ederdim. Allah bundan sonra da kimsenin önünde eğdirmesin. Baskı yapanların, bedel ödetmek isteyenlerin önünde eğdirmesin. Bize bedel ödeyecek diyenlerin de önünde eğdirmesin. Biz bedelleri dedelerimizin seferberliklerinden ödeye ödeye gelmiş bir nesiliz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Erdoğan 26 Temmuz’da gazetecilere verdiği röportajda “Sağda solda pek çok dedikodu var. Hiç bunlara kafanızı takmayın, biz işimize bakalım. Birileri parti kuruyormuş, hiç bunları kafanıza takmayın. Çok içimizden ayrılıp parti kuranları gördük. Şu anda sorsam adını sanını hatırlamazsınız. Bu işler böyledir. Bu tür ihanetlerin içerisinde olanlar bu işin bedelini de ağır öderler” şeklinde konuşmuştu.

Erdoğan’ın bu sözlerini yeni parti kurma hazırlığındaki Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’a yönelik bir tehdit olarak yorumlayanlar olmuştu.

Davutoğlu, 27 Mayıs’ta Diyarbakır’da katıldığı bir iftar programında da "Kim kınarsa kınasın, kim tehdit ederse etsin; milletin üstüne çöken belirsizlikle tereddüt etmeden mücadelede edeceğim" mesajı vermişti. 

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU