Elon Musk'tan Türkiye'deki Twitter engeli hakkında ilk yorum

Diğer yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter Küresel Hükümet İlişkileri Başkanı John Hughes ve Twitter Türkiye’den Sorumlu Kamu Politikaları Direktörü Ronan Costello ile bir toplantı gerçekleştirdi

Fotoğraf: AA

Twitter'a Türkiye'den erişilememesi, kullanıcıların Elon Musk'ı mesaj yağmuruna tutmasıyla sonuçlandı.

"Türkiye hükümeti ülke boyunca Twitter'ı kısıtladı. Şu anda deprem bölgesinde iletişim için en önemli araçlardan biri. Hâlâ enkaz altında olup, Twitter'ı kullanarak yardım çağrısında bulunacak insanlar olabilir" diyen Twitter kullanıcısına Elon Musk "Daha fazlasını anlamak için iletişim kurmaya çalışıyoruz" yanıtını verdi.  

 

Elon Musk'a İngilizce yapılan çağrılan bazıları şöyle:

Twitter'ın kısıtlanmasının resmi nedeni: "Kesilen idari para cezası ödenmedi" @elonmusk insanların twitter'ı yeniden tam gaz kullanabilmesi için sen bunu ödeyebilir misin?
 

Binlerce kişi yıkılmış binaların altında hâlâ kurtarılmayı bekliyor. Bu dondurucu soğukta en fazla kişiye en hızlı şekilde erişmeliyiz. Twitter'ın çalışmasına ihtiyacımız var! Hükümetle çatışma ya da halkın HAYATTA KALMASININ bir parçası olmak? İktidar halka, değil mi? @elonmusk

 

Türkiye hükümeti depremden iki gün sonra Twitter'a erişimi engellemeye başladı. Erdoğan yönetiminin depreme müdahalesi yoğun eleştiri toplarken bu karar geldi. Twitter kurtarma çalışmalarında elzem bir rol oynuyor ve bazılar @elonmusk'ın Starlink'i çalıştırması için çağrıda bulunuyor.

 

Twitter halkın birbirine erişmesi için tek araç olunca, Erdoğan rejimi bant genişliğini daralttı. Hâlâ enkaz altında tweet atan mağdurlar var. Bu felç edici seviyede bir kötülük. Diyecek sözüm yok. @elonmusk

 

Hey @elonmusk, Türkiye hükümeti Twitter'ı Türkiye'de engelledi. Türkiye'deki kurumlara ödemeniz gereken parayı vermediğinizi söylüyorlar. Gerçek sebep tabii ki muhalif sesleri bastırmak. Bu konu hakkında bir şey yapmayı düşünür müsünüz?
 

AA: Türkiye, Twitter’a sorumluluklarını hatırlattı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter Küresel Hükümet İlişkileri Başkanı John Hughes ve Twitter Türkiye’den Sorumlu Kamu Politikaları Direktörü Ronan Costello ile bir toplantı gerçekleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, videokonferans yöntemiyle yapılan toplantıda, Twitter üzerinden yürütülen dezenformasyonların yanı sıra gerçek dışı ihbarlar, sahte yardım kampanyaları ile sahte hesap ve yalan paylaşımlara karşı atılabilecek adımlar ele alındı.

AA haberinde "Toplantıda, toplumu panik ve kaosa sevk edebilecek dezenformasyonlara karşı Twitter’ın sorumluluklarına işaret edildi" denildi ve şu ifadeler yer aldı: 

Toplantıda ayrıca Türkiye tarafından Twitter yönetimine, sosyal medyadaki dezenformasyonların önlenmesi için aktif işbirliği başta olmak üzere İnternet Ortamında İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun kapsamındaki yükümlülükleri hatırlatıldı.

AA, başka bir haberinde "Twitter’ın dezenformasyonla mücadele konusunda Türkiye ile daha fazla işbirliği içerisinde olma taahhüdü verdiği öğrenildi" ifadelerine yer verdi. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU