Bahçeli'den Millet İttifakı'na: Adayınızı ne zaman ilan edeceksiniz?

"Bunlar adaysız ve akılsız şekilde siyasi arenada dolaşmakta. 'Kazanacak aday' açmazı, zillet partilerini birbirine düşürmüştür"

Fotoğraf: AA arşivi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14 Mayıs’ta yapılması öngörülen seçim için henüz adayını açıklamayan Millet İttifakı’na seslendi. “Adayınızı ne zaman açıklayacaksınız?” diye soran MHP lideri, “Bunlar adaysız ve akılsız şekilde siyasi arenada dolaşmakta. ‘Kazanacak aday’ açmazı, zillet partilerini birbirine düşürmüştür. İP, CHP’ye kazan kaldırmıştır. Açıkça görülüyor ki 6’lı Masa ortadan çatlamıştır” şeklindeki iddiasını dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tekirdağ'da partisinin düzenlediği mitingde konuşan Bahçeli, ağırlıklı olarak 6 muhalefet partisinin oluşturduğu Millet İttifakı'na yüklendi. MHP liderinin ifadelerinden öne çıkanlar şöyle:

(Millet İttifakı'nın) Ortak mutabakat metninde FETÖ'cülere af vaadi, Pensilvanya'ya muhabbet, KHK'lılara ümit, PKK'ya açık çek, HDP'ye güvence, söz ve uzatılmış kirli eller vardır.

(“Ben Kemal, geliyorum” sloganı) Kılıçdaroğlu can sıkıntısından gece gündüz film izliyor, zıvanadan çıkmış, paralel bir evrene geçmiş. Merhum Cüneyt Arkın’ın başrolünü oynadığı ve 1976 yılında vizyona giren ‘Hınç’ isimli filmden aşırdığı bir sözü kendisine uyarlayan Kılıçdaroğlu gelse ne yazar gelmese ne yazar. Geleceği varsa göreceği de var diyerek meydan okuyoruz.

Bunlar Batı’dan aferin bekleyen Türkiye karşıtlarıdır. Bunlar Batı’dan takdir ve teveccüh gözleyen Türkiye aleyhtarlarıdır. Onlar aferini Avrupa’da bekleyedursun bize Türk milleti yetecektir.

Bunlar adaysız ve akılsız şekilde siyasi arenada dolaşmakta. “Kazanacak aday” açmazı, zillet partilerini birbirine düşürmüştür. İP, CHP’ye kazan kaldırmıştır. Açıkça görülüyor ki 6’lı Masa ortadan çatlamıştır.

 

Başkonsoloslukların kapanma kararı

Bazı ülkelerin İstanbul’da bulunan başkonsolosluklarını terör tehdidini gerekçe göstererek kapatmasına tepki gösteren Bahçeli, şunları söyledi:

Küresel medya fitne nöbetindedir. Mukaddesatımıza hakaret eden iblis uşakları provokasyon nöbetindedir. 9 ülkenin konsolosluklarını kapatmaları tek kelime ile rezalettir. ABD öncü rol oynamış, kuklalarını harekete geçirmiştir. Tehdidin kaynağını açıklamaları şeref meselesidir.

“Konsolosluğunu terör bahanesiyle kapatan, uydu ülkelere de kapattıran ABD’nin Boğaza demirlediği bir savaş gemisine uluslararası teamüllere aykırı olarak orantısız bayrak çekmesi saygısızlıktır” diye devam eden MHP lideri, şöyle konuştu:

Bu savaş gemisinde, büyük bir Amerikan bayrağının yanında küçük Türk bayrağının asılması edepsizlik ve hukuksuzluktur. Sandık vakti yaklaştıkça husumet kuşatması sertleşmektedir. Cumhurun zaferi ufukta göründükçe küresel nefret salgını yaygınlaşmaktadır. Çünkü Türkiye’nin önünü kesmek istiyorlar. Çünkü Türk ve Türkiye Yüzyılını baltalamanın arayışındalar. CHP’yi, İP’i, HDP’yi ve diğer zillet partilerini sivriltmenin çabasındalar.

Bahçeli, seçimler için de “Söz, sıra ve yetki alayımızda” mesajını verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU