İmamoğlu: Artık at da bizim Üsküdar da bizim

"Altılı Masa, Türkiye’de ilk kez farklı görüşleri bir araya toparlayıp gerçekten güzel bir geleceği inşa etme konusunda kararlı bir çalışma içindeler. Biz bu çalışmanın neferi olacağız. Memleketi ayağa kaldıracağız"

Fotoğraf: ANKA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Giresun’da halka hitap etti.

İstanbul'da 16 milyon İstanbulluya hizmet ettiğini belirten İmamoğlu, "O zaman diyorlar, ‘Sen 16 milyon insandan oy almadın ki.’ 16 milyon insandan oy almadım, diyen düşünceden değiliz biz. O sandığa atılan oylar hepiniz zarfa atıyorsunuz ya, o sandığa atılan oylar o sandıkta karıştı. Ben diyorum ki kalben, 16 milyon İstanbullunun oyunu almış gibi çalışıyorum. Kimseyi birbirinden ayırmıyoruz. Ahlakımız, kültürümüz bize onu söylüyor. Asla ayırmayacağız. Gönlüm ister, bir dahaki seçimde 16 milyon insanın da oyunu alayım, memleketimin her insanı bize oy versin. Bu ayrıştırmayı memleketin gündemine sokan insanlardan bir an önce kurtulmak zorundayız. Size hukuksuzluk yapan, insanları birbirinden ayıran bu aklı da şikâyet etmeye geldim" dedi.

"İstanbul'da 806 bin kez tokat yediler"

"16 milyon insanımızın iradesini yok sayıyorlar. Adaletsizlik yapıyorlar, hukuksuzluk yapıyorlar" diyen İmamoğlu şöyle devam etti:

Milletin iradesini milletimizin oylarını yok sayıyorlar. Allah aşkına ben diyorum ki bunlara 6 Mayıs’tan sonra seçimi iptal ettiler de buraya geldim ya, bu meydana. Bu meydandaki o güzel Karadenizlilerin tepkisini hemen unuttular. İstanbul’da 806 bin kez tokat yediler. Ama bugün hala başka başka işlerle uğraşıyorlar. Üç oydan birini hukuksuz kabul ettiler, seçimi iptal ettiler.

Şimdi de uydurma davalarla, soruşturmalarla milletimizin iradesini yok saymaya gayret ediyorlar… Buranın çocuğu ben yılgınlık yapar mıyım, bunlara pes eder miyim ben? Etmem. Etmeyeceğim. Sizin gücünüz arkamızda olacak, bunlara asla pes etmeyeceğiz. Ülkemizde Cumhuriyeti demokrasi, adalet ile güçlü kılarak şu pırıl pırıl gençlerimize güzel gelecek hazırlayacağız. Altılı Masa, Türkiye’de ilk kez farklı görüşleri bir araya toparlayıp gerçekten güzel bir geleceği inşa etme konusunda kararlı bir çalışma içindeler. Biz bu çalışmanın neferi olacağız. Memleketi ayağa kaldıracağız. Coşku ile sandıklara gideceğiz. Coşku ile sandıklarda bugünün iktidarına ‘Senin pilin doldu, süren bitti, miladın doldu, hadi güle güle’ diyeceğiz onlara. Hadi güle güle. Neymiş? Atı alan Üsküdar’ı geçermiş. Ya at da bizim Üsküdar da bizim artık. 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU