Çavuşoğlu, Türkiye'nin uyarısı neticesinde Norveç'in Kur'an-ı Kerim yakılmasına verdiği izni iptal ettiğini açıkladı

Çavuşoğlu açıklamasında "Norveç’te yarın kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Norveç’in Ankara Büyükelçisi'ni bakanlığımıza çağırdık. Verdikleri izni iptal ettiler" dedi

Fotoğraf: AA

Norveç'in Ankara Büyükelçisi, Norveç'te yarın 'Kuran yakma eylemi' gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Bakanlık açıklamasında, şu ifadelere yer verildi: 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Norveç’te yarın (3 Şubat) kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Norveç’in Ankara Büyükelçisi biraz önce Bakanlığımıza çağırılmıştır. Büyükelçi’ye, Norveç’in açıkça nefret suçu niteliğindeki söz konusu provokatif eylemin engellenmemesi yönündeki yaklaşımını en güçlü şekilde kınadığımız ve bu tutumun kabul edilemez olduğu iletilerek, bu eyleme izin verilmemesini beklediğimiz vurgulanmıştır.

Dışişleri Bakanlığı daha önce İsveç ve Hollanda'nın Ankara büyükelçilerini Kuran yakma eylemleri nedeniyle görüşmeye çağırmıştı.

Çavuşoğlu, Norveç'in Kur'an-ı Kerim yakılmasına verdiği izni iptal ettiğini açıkladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırılara Finlandiya'nın izin vermeyeceğini, Norveç'in de iptal ettiğini söyledi.

Çavuşoğlu açıklamasında "Norveç’te yarın kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Norveç’in Ankara Büyükelçisi'ni bakanlığımıza çağırdık. Verdikleri izni iptal ettiler" ifadelerini kullandı.

İsveç ve Danimarka'da ifade özgürlüğü adı altında İslam'a ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik hakaretlerin sürdüğünü söyleyen Çavuşoğlu, Bunu onlara karşı yapmaya kalktığınızda hemen yabancı düşmanlığı vs. Bunların hepsi yanlış. Bunları doğru bulmuyoruz. Hangi dine, inanca yönelik olursa olsun. İslam düşmanlığı da Hristiyan düşmanlığını da Antisemitizmi de insanlık suçu olarak görüyoruz" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU