Soylu'dan başkonsoloslukların kapanma kararına tepki

"60 milyon turist hedefi koyduğumuz günde, Türkiye'de yeni bir psikolojik harp başlatmanın eşiğinde olmuşlardır"

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Birleşik Krallık, Hollanda, Fransa ve Almanya’nın İstanbul’daki başkonsolosluklarını kapatma kararını “60 milyon turist hedefi koyduğumuz günde, Türkiye'de yeni bir psikolojik harp başlatmanın eşiğinde olmuşlardır” ifadesiyle değerlendirdi. Soylu, "15 kişi gözaltına alındı, 5 kişi tutuklandı" bilgisini paylaştı.

Soylu, Jandarma Genel Komutanlığı 2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda değerlendirmelerde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Soylu’nun ifadeleri şöyle:

Terör örgütlerini besleyenlerin kim olduğunu biliyoruz. PKK-PYD besleyen Amerika Birleşik Devletidir. Yıllardır parayla, lojistikle ve insan kaynağı ile besleyen Amerika ve Batı bir terör devleti kurdurma hayalinden vazgeçmiş değildir. Amerika ve Batı bizim bu coğrafyada bağımsız ve özgür olmamızı istememektedir. 

60 milyon turist hedefi koyduğumuz günde, Türkiye'de yeni bir psikolojik harp başlatmanın eşiğinde olmuşlardır. İstedikleri kişileri hapisten çıkaramayınca metnin altına imza atan büyükelçiler, Türkiye'ye hukuk operasyonu yapmak isteyen büyükelçiler, şimdi Türkiye'ye bir terör operasyonu gerçekleştirmeye çalışıyorlar. 

15 kişi gözaltına alındı, 5 kişi tutuklandı. Farklı bir ülkenin istihbarat elemanı Türkiye'de birkaç kişiye elemanlık teklif etmiş. O istihbarat elemanının kim olduğunu Türkiye Cumhuriyeti biliyor. Bizi yılan gibi ısırmaya çalışanların kim olduğunu biliyoruz. 15 Temmuz'un arkasında da siz varsınız. Çok ve açık. Uluslararası bir operasyonla karşı karşıyayız.

Madem o kadar çok biliyordunuz avucunuzun içindeki PKK’nın ve YPG’nin İstiklal Caddesi saldırısını niçin Türkiye’ye haber vermediniz? Organize ettiğiniz, arkasında olduğunuz İstiklal Caddesi patlamasını neden Türkiye ile paylaşmadınız?

Ne olmuştu?

ABD yönetimi 29 Ocak'ta Türkiye'ye dönük güvenlik uyarısı yayınlamış, Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemine karşı İstiklal Caddesi, Galata, Beyoğlu bölgesinde kiliselere, sinagoglara ve diplomatik misyonlara misilleme saldırıları yapılabileceği konusunda uyarmıştı.

Bu uyarının ardından Almanya, Birleşik Krallık, Fransa ve Hollanda başkonsoloslukları çalışmama kararı almıştı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU