Akşener: Başbakan olacağım ama önce milletimizi kurtaracağız

İYİ Parti lideri Akşener, "Bu seçimi hem başı açık, hem başı örtülü kadınlarımız için alacağız" diye konuştu

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin Ankara İl Kongresi'nde konuştu.

Konuşmasında başörtüsüne ilişkin anayasa teklifine değinen Akşener "Sayın Kılıçdaroğlu’nun verdiği bir kanun teklifi, arkasından Sayın Erdoğan’ın 'Oh, oh, bir pas geldi, bunu gole çevireceğim' diyen sevindirin olmak hali, Erdoğan adına çok utanıyorum. İki kızını Türkiye’de okutamadığı için ABD’de okutmuş bir babadan bahsediyorum" ifadelerini kullandı.

"Bu sizin için golse eğer batsın bu dünya"

Akşener şöyle devam etti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kadınların ister dini inancı sebebiyle ister başka bir nedenle… Niye kafanı açıyorsun, niye kafanı kapatıyorsun, sanane! Siz buna böyle bakmanız gerekirken sayın Kılıçdaroğlu’nun attığı adımı eğer pas olarak değerlendirip bunu gole çevireceğim diyorsanız yazıktır size, siz bu ülkenin Cumhurbaşkanısınız. Bu sizin için golse eğer batsın bu dünya.

Bu kutuplaşmanın, bu gol, pas sözlerinden midem kalkıyor. Böyle bir dilin üzerine benim arkadaşlarım ne yaptılar? Allah razı olsun sizden. Önce hukuk arkadaşlarımız toplandılar. Anayasa metninin dilinin yanlış olduğunu, gol atayım derken sırf gole odaklanıldığı için, yarın kadınların başına başka belaların açılacağı derecede bir hukuk bilgisizliğiyle kötü bir metin hazırlandığını çalıştık. Aynı şekilde DEVA Partisi de çalışmış, metinlerimizi yan yana getirdik, benzer olduğu ortaya çıktı. Sonra CHP'ye gidildi.

Yanlışın düzeltildiği önerge AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Bugün sizin karşınızda bütün açıklığıyla şunu söylemek isterim amaç üzüm yemek değil bağcı dövmekmiş.

Başbakan olacağım ben, siz yapacaksınız ama öncelikle milletimizi kurtaracağız.       

"Bu seçimi alacağız, almak zorundayız"

Yaklaşan seçimlerle igli de açıklamalarda bulunan Akşener "Bu seçimi alacağız, almak zorundayız. Ben İyi Partililere sesleniyorum, öyle çalışacağız ki kadınlarımız için alacağız, hem başı açık, hem başı örtülü kadınlarımız için alacağız" ifadesini kullandı.

"Bir daha Sinanların katledilmemesi için İYİ Parti’nin iktidar olması şarttır"

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cineyeti de Akşener'in konuşmasında yer aldı.

Akşener şunları kaydetti:

Bu tek adam rejiminde 38 yaşında Doçent Dr. Sinan Ateş Ankara'nın göbeğinde katledildi. Katledildiği günden beri failleri ortada yok. Ey Sayın Erdoğan şu hareketinle her şey oluyor. Bu hareketleri bilerek yaptım. Sen bunların ne manaya geldiğini bilirsin. Sinan Ateş'in katillerini niçin bulmuyorsun? Bunu bulma sorumluluğu senindir. Hakimler senin, hukuk senin, devlet senin, asker aenin, emniyet senin, MİT senin... Sayın Erdoğan her şey senin. Şu hareketi niçin yapmıyorsun Sayın Erdoğan? 

Dün Banu Çiçek'in Zeynep'in doğum günüydü. Babasız geçen ilk doğum günü. Erdoğan, Allah muhafaza oğlun öldürülse, torunların sana 'Baba' diye bağırsa ne yaparsın, biraz empati. Her konuşmamda sana bunu soracağım 14 Mayıs’a kadar. Bir daha Sinanların katledilmemesi için İyi Parti’nin iktidar olması şarttır. 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU