Netflix'ten gerçek Squid Game'de isyan eden yarışmacılara cevap: "Biz uyarmıştık"

Dizden uyarlanan programdaki yarışmacılar, "Set savaş alanına benziyor" demişti

2021'de yayımlanan Squid Game, izlenme rekorları kırmıştı (Netflix)

Netflix, popüler Güney Kore dizisi Squid Game'den uyarladıkları yarışmanın katılımcılarından gelen şikayetlere cevap verdi.

Katılımcıları sağlıksız koşullarda yarıştırdığı iddialarıyla gündeme gelen yayın platformu, tüm bunları reddetti.

Insider'a konuşan bir Netflix yetkilisi, sette hiçbir yaralanmanın yaşanmadığını vurguladı ve şu ifadeleri kullandı:

Katılımcıların ve set ekibinin sağlığını, güvenliğini son derece önemsiyoruz. Gerekli tüm güvenlik prosedürlerini uyguladık. 

Yarışmacıları zor şartlara dair önceden uyardıklarının altını çizen yetkili, "Sette hava gerçekten soğuktu ama katılımcılar buna hazırlıklıydı. Ciddi yaralanma iddialarının hepsi gerçek dışı" diye devam etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Diziye benzer şekilde 456 oyuncunun 4,56 milyon dolarlık büyük ödül için mücadele edeceği yarışmanın çekimleri yakın zamanda başlamıştı.

Çekimleri Birleşik Krallık'ta (BK) yapılan yarışmanın katılımcıları, Squid Game'deki oyunların ölümcül olmayan ve daha az şiddet içeren uyarlamalarında yarışıyordu.

Yarışma, daha yayımlanmadan katılımcıların isyan bayraklarını çekmesiyle gündeme gelmişti ve Britanya bulvar gazetelerinden The Sun'da dün yayımlanan habere göre bazı yarışmacılar, setin "savaş alanına benzediğini" söylemişti.

Katılımcılar, hareketsiz kalmaları gereken Kırmızı Işık, Yeşil Işık oyununun çekimlerinin -1 derece havada yapıldığını ve en az bir kişinin sedyeyle hastaneye kaldırıldığını öne sürmüştü.

Görüş veren katılımcılardan biri şu ifadeleri kullanmıştı:

Yarışmacılar hipotermiye girecek olsalar bile oyunda kalmaya çalışıyordu çünkü çok büyük bir para söz konusuydu. Hareket etmemekte kararlıydılar, uzun süre pes etmediler.

Aynı kişi, "Milyoner olma hayaliyle gelen bir sürü kişi vardı ama gözyaşlarıyla ayrıldılar" demişti.

 

Independent Türkçe, The Verge, Insider

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU