Geleceğe Dönüş'ün yıldızı Michael J. Fox: Parkinson teşhisi konduktan sonra alkolik oldum

"Dopamin hapları kullanarak yıllarca hastalığımı gizledim"

Michael J. Fox, 1988'den beri Family Ties setinde tanıştığı Tracy Pollan'la evli (Wire Image)

1980'lerin meşhur bilimkurgu serisi Geleceğe Dönüş'ün (Back to the Future) yıldızı Michael J. Fox, 29 yaşında Parkinson olduğunu öğrendikten sonra alkolizme sürüklendiğini anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ünlü aktörün otobiyografik belgeseli Still'in prömiyeri cuma günü (20 Ocak) Sundance Film Festivali'nde yapıldı.

Gösterimden sonra basına konuşan Fox, uzun süre dopamin ilaçları kullanarak ve eşyaları sol elinde taşıyarak hastalığını gizlemeye çalıştığını söyledi.

Fox, üç filmi çekilen Geleceğe Dönüş serisiyle şöhretinin zirvesine ulaşmıştı fakat aktör, genç yaşında Parkinson teşhisi konunca bunun hiçbir anlamının kalmadığını ifade etti:

Doktorlar Parkinson olduğumu söyleyince 'Kiminle konuştuğunuzu biliyorsunuz değil mi?' demiştim. Hollywood'un Prensi'ydim. Bunun olmaması gerekiyordu.

Aktör, "Hayatın taş ve tuğladan ibaret olduğunu sanıyorsun ama öyle değil. Kağıttan ve tüyden yapılmış" diye devam etti.

Fox, Parkinson teşhisi aldıktan sonra gerçeklikten uzaklaşmak için içki içtiğini ve semptomlarını hafifletsin diye dopamin haplarına yüklendiğini belirtti:

Kesinlikle alkoliktim. Ama 30 yıldır tek bir içki bile içmedim.

Ünlü aktör, hastalığını ilk kez 1990'da bir gece uyandığında serçe parmağının seğirdiğini görünce fark etmiş. Seğirme devam edince 1991'de nöroloğa gitmiş ve Parkinson olduğunu öğrenmiş.

Ayrıca Fox, her şeyi sol elinde taşıyarak hastalığını 7 yıl boyunca gizleyebildiğini aktardı.

Oyuncunun şöhretin zirvesine ulaşmasından Parkinson'la mücadelesine kendi hayatını anlattığı belgeseli Still, bu yıl Apple TV+'ta yayımlanacak.

 

Independent Türkçe, New York Post, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU