Robert Pattinson: İki hafta boyunca sadece patates yedim

"Aklınıza gelebilecek her şeyi denedim"

Robert Pattinson, Alacakaranlık serisindeki Edward Cullen rolüyle dünya genelinde şöhrete kavuşmuştu (Lion Gate Entertainment)

Ünlü oyuncu Robert Pattinson, erkeklerin Hollywood'da uymak zorunda hissettikleri "sinsi" vücut standartları hakkında konuştu.

36 yaşındaki oyuncu, Alacakaranlık (Twilight) serisi ve Batman gibi filmlerdeki rolleri için vücut şeklini değiştirmek zorunda kalmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Britanya gazetesi Evening Standard'a konuşan Pattinson, "Aldığınız kalorileri takip etmek bile bağımlılık yapıyor ve bu durumun ne kadar sinsice geliştiğini fark ettiğinizde çok geç oluyor" dedi.

Ünlü oyuncu, neredeyse her beslenme trendini denediğini söyledi:

Aklınıza gelebilecek her şeyi denedim. Bir keresinde iki hafta boyunca patatesten başka bir şey yemedim. Haşlanmış patatese sadece himalaya tuzu atıp yiyordum. Görünüşe göre bu gerçekten detoksmuş… Kesinlikle kilo veriyorsunuz. 

2023 hedeflerinden birinin daha tutarlı beslenme alışkanlığı edinmek olduğunu belirten Pattinson, denediği diyetleri anlattı:

Ketojenik beslenmeyi de denemiştim. 'Sürekli şarküteri tabağı ve peynir yediğiniz bir diyet mi var?' diye düşünmüştüm. Ama bira içemediğinizi o sırada fark edemedim. Meğer diyetin tüm amacını geçersiz kılıyordur.

Ketojenik beslenmede yüksek protein ve yağlı yiyeceklere ağırlık verilirken karbonhidrat alımı minimumda tutulmaya çalışılıyor.

Pattinson, geçen yıl vizyona giren Batman'den sonra GQ'ya verdiği röportajda rolü için sürekli egzersiz yapmadığını, sürekli vücut çalışmanın sorunlu olduğunu dile getirmişti.

Bu yorumuyla çok fazla eleştiri alan Pattinson, sonraki söyleşisinde konuya şöyle açıklık getirmişti:

O ifadelerim peşimi bırakmıyor. Ben sadece egzersiz programından bahsetmeyi utanç verici bulmuşumdur. Batman'i oynuyordum, tabii ki vücut çalıştım.

Son röportajında da eski ifadelerine değinen Pattinson, "Spor yapmadığımı söylediğim için başım çok fena belaya girmişti" dedi.

 

Independent Türkçe, Variety, Evening Standard

DAHA FAZLA HABER OKU