Eski çalışanları "Putin'in şefini" anlattı: "Çürük domatesi bahane edip işçisini komaya soktu"

"Bir araba kazasında ölme ya da sokakta bıçaklanma ihtimali aklımızdan çıkmıyordu"

"Putin'in şefi" lakaplı Prigojin, Concord Catering'i 1995'te Sankt-Peterburg'da kurmuştu (Reuters)

Rus paralı asker şirketi Wagner Grubu'nun kurucusu Yevgeni Prigojin'in, restoranında çalışan bir şefi hastanelik ettiği öne sürdü.

Fransız Society dergisine konuşan ve Prigojin'e ait Concord Catering şirketinde bir dönem çalıştığını söyleyen işçi, olayın müşteriyle yaşanan bir gerginliğin ardından gerçekleştiğini savundu.

Kimliğini paylaşmayan 40 yaşındaki işçi, müşterinin yemeğindeki domateslerin çürük olduğundan şikayet ederek tabağını geri gönderdiğini, Prigojin'in de buna sinirlenerek sorumlu şefi bodrum katına indirip dövdüğünü iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İşçi, Prigojin'den dayak yiyen şefin komaya girdiğini ve iki ay boyunca hastanede tedavi görmek zorunda kaldığını ileri sürdü.

Kimliğini paylaşmayan ve Rusya'dan kaçtığını söyleyen bir başka kişiyse Prigojin'in yemek çalmakla suçladığı işçileri ormana götürüp dövdüğünü kendi gözleriyle gördüğünü savundu.

Eski çalışan, Prigojin'in elinde silahla işçilerin odasına girip, "Gel bakalım seninle bir konuşalım. Seni öldüreceğim" diye sık sık şaka yaptığını da öne sürdü.

Rusya'da Prigojin'in restoranında çalıştığı zaman can güvenliğinden büyük endişe duyduğunu söyleyen işçi, "Bir araba kazasında ölme ya da sokakta bıçaklanma ihtimali aklımızdan çıkmıyordu" dedi.

Söz konusu olayların ne zaman gerçekleştiğine dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Prigojin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ve konuklarının katıldığı davetlerin yemek işlerini üstlendiği için "Putin'in şefi" diye de anılıyor.
 


Öte yandan Rus işinsanı, Wagner ve Rusya Savunma Bakanlığı arasında son dönemde artan gerilim nedeniyle de gündemden düşmüyor.

Donetsk'teki Soledar şehrinde geçen hafta düzenlenen saldırılarda Prigojin, şehrin Wagner savaşçıları tarafından ele geçirildiğini iddia etmiş, Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov'sa başarının Rus paraşütçülere ait olduğunu savunmuştu.

Wagner kurucusu açıklamaya tepki göstermiş, Kremlin'in kendi savaşçılarının çabalarını görmezden gelerek onlara hakaret ettiğini öne sürmüştü.

Bunun üzerine Savunma Bakanlığı'ndan yapılan başka bir açıklamada cesur mücadeleleriyle Soledar'ın kazanılmasına katkı sağladıkları için Wagner savaşçılarına teşekkür edilmişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski de Savunma Bakanlığı ve Wagner arasındaki tansiyona ilişkin, "Şimdiden kendi aralarında kavga ediyorlar. Bu, düşman için net bir yenilgi işareti" ifadelerini de kullanmıştı.

Kiev, başta şehrin kaybedilmediğini savunsa da dün yapılan açıklamada Ukrayna birliklerinin Soledar'dan çekildiği bildirilmişti.



Independent Türkçe, Telegraph, Express

DAHA FAZLA HABER OKU