Oyuncu Simon Pegg matematiği 18 yaşına kadar zorunlu kılmayı planlayan Rishi Sunak'a ateş püskürdü

Başbakanın duyurulan planlarına öfkeli bir tepki gösteren aktör, "Sunak, veri giriş robotlarından oluşan bir drone ordusu istiyor" dedi

(Instagram)

Simon Pegg, Rishi Sunak'ın öğrencilerin 18 yaşına kadar matematik eğitimi alması planına son derece öfkeli bir karşılık verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rol aldığı yapımlar arasında Spaced ve Görevimiz Tehlike (Mission: Impossible) serisi de bulunan aktör, Instagram'da paylaştığı bir videoda konuya değinirken öfkesini gizleyemedi.

Pegg "Yani iki kez boşalan başbakanlık koltuğuna görev verilmeden, seçilmeden oturan Rishi Sunak, çocukların 18 yaşına kadar matematik öğrenmesinin zorunlu olması gerektiğine karar verdi; dallamaya bak" dedi.

"Peki ya sanat ve beşeri bilimler ve bu ülkenin yaratıcılık ve kendini ifade etmedeki inanılmaz itibarını geliştirmek?” diye soran Pegg şöyle ekledi:

Bunlara ne olacak? Peki ya matematik çalışmak istemeyen çocuklar? Ben matematikten nefret ederdim. Matematik dersini ilk fırsatta bıraktım ve 12 yaşımda edindiğim becerilerden başka bir şeyde de hiç ihtiyacım olmadı.

Pegg, "Ama hayır. Rishi Sunak, veri giriş robotlarından oluşan lanet bir drone ordusu istiyor. Si*** Muhafazakarlar" diye devam etti.

Onlardan kurtulun. Lütfen! Si**** git Rishi Sunak, si**** git Muhafazakar Parti.

Sunak'ın şu anda sadece bir tasarı olan planı, Muhafazakar Parti'nin İşçi Partisi'ne karşı kaybedeceği öngörülen bir sonraki genel seçimlerden sonrasına kadar uygulanmayacak.

10 Numara (BK Başbakanlık Konutu ve Ofisi -ed.n.), daha fazla detayın zamanı geldiğinde paylaşılacağını ancak Sunak'ın planının, Birleşik Krallık standartlarını yükselterek benzer ülkelerin standartlarını yakalamayı ve toplumun finansal okuryazarlığını artırmayı amaçladığını belirtiyor.

Sunak'ın planı eleştirilerle karşılanırken eğitim uzmanları ve sendikalar, dersin öğretmenleriyle ilgili yaşanan kronik eksiklik "kriz noktasına" geldiği için bu planın gerçekleştirilemeyeceğini ifade ediyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU