Erdoğan'dan 6'lı masaya: Bunlar iki de değil altı başlı yürütme peşinde koşuyor

Erdoğan 6'lı masaya yönelik suçlamalarda bulunarak, "Bunlar kendi vesayetlerini inşa etmeye çalışıyor. Bu defaki vesayetin adı siyasi vesayet" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'daki bazı projelerin toplu açılış törenine katılarak açıklamalarda bulundu.

Törene katılan partililere seslenen Erdoğan, "Fazla değil 5 ayımız var. 5 ay durmak yok, sandıkları gümbür gümbür patlatmaya hazır mıyız?" dedi.

Konuşmasında CHP'ye yönelik suçlamalarda bulunan Erdoğan, "Bu mücadele ve kazanımları içerideki tek parti artığı kifayetsizlere rağmen yürüttük. Karşımızda ilkel ve sapkın bir zihniyeti bulduk. Hangi projeyle çıktıysak "yaptırmayız" dediler. Niye diye sorduğumuzda arsızca "Bizim işimiz bu" diye cevap verdiler" dedi.

6'lı masa hakkında da konuşan Erdoğan şunları söyledi:

Karşımıza "yaptırmayız" ittifakıyla çıktılar. Kendi aralarında da aynı taktiği izleyeceklerini ilan ediyorlar. Türkiye'ye tek vaatleri yine aynı düzeni geri getirmek. Ama yapamayacaksınız. Bunlar kendi vesayetlerini inşa etmeye çalışıyor. Bu defaki vesayetin adı siyasi vesayet. Biz ülkemizi siyasi ve sosyal kaos ikliminden çıkarmakla gurur duyuyoruz. Bunlar kendi kaoslarını oluşturmaya çalışıyorlar. Bunlar ülkeyi tekrar kendi içine kapatmaya çalışıyor. Nereden tutsanız elinizde kalan bir anlayışla karşı karşıyayız. Millete söyledikleri sözleri uygulayacakları hiçbir hukuki zemin uygun değil. Seçimden sonra böyle bir niyetlerinin olduğuna dair işaret de yok. Türkiye eskiden yürütmede iki başlılığı kaldıramadığı için ağır bedeller ödediği krizler yaşamıştı. Bunlar iki de değil altı başlı yürütme peşinde koşuyor.

Proje namına hiçbir şey olmadığı için istemezükçülük dışında birşey de söylemiyorlar. Antalya'ya 25 milyon turist geldi ya, bunlara göre hepsi de kapıları suratlarına kapatmamız gereken yabancılarmış. Dünyanın gört bir yanından insan nereyi tercih ediyor? Antalya'yı. Bu kadar insan Antalya'ya gelince biz ne kazanıyoruz, milyonlarca vatandaş iş sahibi oluyor, çiftçimiz malını değerinden pazarlıyor. İnşaattan ulaşıma, sanayiden enerjiye tüm sektörler canlanıyor. Bunlarda utanma sıkılma yok. Ülke içindeki yatırımcıları onlara da "size bunların hesabını soracağız" diyorlar. Sıkar sıkar, neyin hesabını soruyorsun?

"Türkiye'nin her meselesini çözdük""

Erdoğan konuşmasında muhalefete yönelik eleştirilerine devam ederek, "Cudi'de bunların hesabını biz sorduk, Gabar'da Tendürek'te, Bestler Deresi'nde hesabını biz sorduk. Teröristler nerede? Güneye gittiler, devam ediyoruz, edeceğiz. Emperyalistlerin değirmenine su taşıyacak eyyamcılık nedir? Hiçbir ülkede siyasetçi yediği ekmeği, soluduğu havayı zehirlemeyi aklından bile geçirmez. Türkiye'nin her meselesini çözdük. Muhalefet sorununu halledemedik" dedi.

Erdoğan: Sayın Putin'e 'bizim Kumlucamız var beni onlara mahcup etme' dedim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da sel felaketinin yaşandığı Kumluca'da konuştu.

Sel afetinin başladığı andan itibaren tüm imkanlarla sahaya indiklerini belirten Erdoğan, "Sel felaketinin başladığı andan itibaren sahadaydık, toplam 171 milyon lira ve gıda malzemeleri bölgeye gönderildi. Büyüklerimiz 'dere yatağında akar' der. Onun için dereyi yatağından saptırmamak lazım. Bırak yatağında aksın" dedi.

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaşadığı bir diyaloğu da aktararak, "Sayın Putin'e dedim ki, 'Bizim Kumlucamız var. Buranın bir özelliği var. Burası adeta bir domates memleketi gibidir. Beni Kumlucalılara mahcup etme.' Sağ olsun o da bu ricamızı kırmadı. Zaman zaman kesilmeler oluyor ya ondan sonra tekrar önü açılan domates ihracatında bunları gördük" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU