"Sonucu Galatasaray'ın kaliteli ayaklarıyla Fenerbahçe'nin oyun gücü tayin edecek"

Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray liderlik mücadelesi için sahada. Şansal Büyüka, dev derbiyi Independent Türkçe'ye değerlendirdi

114 yıla 395 müsabaka sığdı, Fenerbahçe 148, Galatasaray 125 kez kazandı / Fotoğraf: AA

Süper Lig'in 18. haftası, "Ezeli rekabet, ebedi dostluk" mottosuyla 114 yıldır karşı karşıya gelen Fenerbahçe ile Galatasaray'ın yapacağı derbiye sahne olacak.

Dünyanın sayılı derbileri arasındaki gösterilen ve taraftarlara futbol bayramı yaşatacak karşılaşma 8 Ocak'ta Kadıköy'deki Ülker Stadı'nda oynanacak.

Müsabakada hakem olarak Halil Umut Meler düdük çalacak.

Ligde 16 müsabakayı geride bırakan takımlardan Galatasaray 36 puanla zirvede yer alırken, Fenerbahçe 35 puanla ikinci sırada yer alıyor. 

Geçen yıl bu statta oynanan karşılaşmayı sarı-lacivertliler 2-0 kazanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

114 yıla 395 müsabaka sığdı

Ezeli rekabet bugünkü Ülker Stadı'nın olduğu ve "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909'da yapılan müsabakayla başladı. 

114 yıl önce Galatasaray'ın 2-0 kazandığı maçla başlayan çekişmede bugüne kadar 395 müsabaka geride kaldı.

Sarı-lacivertliler, geride kalan maçlardan 148, sarı-kırmızılılar ise 125 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. 122 müsabakada eşitlik bozulmadı.

Söz konusu süreçte Fenerbahçe'nin 540, Galatasaray 490 kez fileleri havalandırdı.

İki takım arasında oynanan son 10 derbinin 6'sı berabere tamamlanırken her iki takım da ikişer kez galibiyet elde etti.

 

 

"Çok sakin geçeceğini düşünmediğim bir maç olacak"

Spor yazarı ve duayen gazeteci Şansal Büyüka, dev karşılaşmayı Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Müsabaka öncesi kamuoyunda birçok iyi niyet mesajı gördüğünü ancak bu yorumlara katılmadığını belirten Büyüka, "Bunlar umarım yerini bulur ama yine de çok sakin geçeceğini düşünmediğim bir maç olacak" dedi.

Türkiye'deki futbol ikliminin hemen her gün kötüye gittiğini söyleyen Büyüka, "Futbol mu oynuyoruz kavga mı ediyoruz belli değil. Açıkçası bir futbolsever olarak, bir gazeteci olarak keyfim ciddi oranda kaçık. İnsan bazen 'Kendini futbola kapat' diye düşünüyor. O kadar kötü bir futbol iklimi var" diye konuştu.

 

Şansal Büyüka-Milliyet.jpg
Şansal Büyüka / Fotoğraf: Milliyet

 

"Beraberlik ihtimali var ama bu maçta bir kazanan olacak"

Futbolcuların bütün iyi niyetine rağmen maçın önemi nedeniyle gerilim olabileceğini düşünen Büyüka, son 10 maçın 6'sı berabere biten derbiyle ilgili, "Beraberlik ihtimali elbette var ama bu maçta bir kazanan olacak gibi geliyor bana" yorumunu yaptı.

"Sonucu Galatasaray'ın kaliteli ayaklarıyla, Fenerbahçe'nin oyun gücü tayin edecek"

Teknik direktörler Jorge Jesus ve Okan Buruk'un durumlarını da yorumlayan Büyüka, şu ifadeleri kullandı:

Galatasaray'ın kadro kalitesi, Fenerbahçe'nin oyun gücü daha iyi. Fenerbahçe'nin oyun gücünü sağlayan da hocası. Son maçları ölçü alarak bakarsam Fenerbahçe, Antalya maçında iyi değildi. Galatasaray da son Ankaragücü maçında kötüydü. Burada sonucu Galatasaray'ın kaliteli ayaklarıyla, Fenerbahçe'nin oyun gücü tayin edecek. Jesus, Fenerbahçe'nin oyun gücünü kullanacak.

 

 

"Meler bu maça atanacak tek hakemdi, doğru atama" 

Halil Umut Meler'in derbiye atanacak tek isim olduğunu düşünen Büyüka, deneyimli hakemle ilgili şu yorumu yaptı:

Şurası kesin ki Türkiye'de en zor iş hakemlik yapmak. Ayrıca iyi hakemimiz olmadığı da kesin. Halil Umut Meler isterse berbat maç yönetsin bu maça atanacak tek hakemin o olduğunu düşünüyorum. Doğru bir atama. Bugün Türkiye'de 1 numaralı hakem kim derseniz, 'Halil Umut Meler' derim, ikincisini söyleyemem. O bakımdan doğru yönetsin, yanlış yönetsin doğru atama olduğunu düşünüyorum. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU