Red Bull Baş Danışmanı Helmut Marko: 2023'te Ferrari'den çok Mercedes'ten korkmalıyız

Ferrari geçen sezon Red Bull'un en yakın rakibiydi fakat Helmut Marko, Mercedes'in rekabete yeniden dahil olmasını bekliyor

(Reuters)

Red Bull'un baş danışmanı Helmut Marko, takımının 2023'te Ferrari'den çok Mercedes'ten korkması gerektiğinde ısrarcı.

Red Bull, 2022'de hem Sürücüler hem Markalar Şampiyonası'nı kazandı. Max Verstappen ikinci dünya şampiyonluğunu alırken, Red Bull 2011'den bu yana ilk kez her iki şampiyonluğu da elde etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ferrari ise Red Bull'un en yakın rakibiydi ve Charles Leclerc, dayanıklılık ve strateji sorunları onları mücadeleden koparmadan önce Sürücü Sıralaması'nda liderdi.

Önceki 8 yıl boyunca Markalar Şampiyonası'nı kazanan Mercedes'e gelince, arabalarının sekme ve yunuslama konularında yaşadığı sorunlar onları engelledi. Fakat toparlanarak Brezilya'da bir yarış kazandılar ve sıralamada üçüncü oldular.

Yine de Marko, Toto Wolff'un takımının bu sezon mücadeleye geri döneceğine inanıyor. Fakat bunun 2014'teki hibrit dönemin başlangıcında Mercedes'in yaptığı gibi, Red Bull'un hakimiyet kurduğu bir dönemin başlangıcı olabileceği yönündeki görüşlere itiraz ediyor.

Marko, "[2023'te] daha çok Mercedes'ten korkmamız gerektiğini söyleyebilirim" diyor.

Bunun temel nedeni Ferrari'ye karşı strateji ve dayanıklılık açılarından bir avantaja sahip olmaları.

Bizim durumumuzsa kesinlikle hibrit dönemin başındaki Mercedes'e benzemiyor.

Şu anda motor bakımından son derece ileride değiliz. Yani bu çok farklı. Mercedes'in o zamanlar diğer tüm takımlara göre en az 50 fren beygir güçlük bir marjı vardı.

Ve şunu da unutmamalıyız: 2022, bu yeni yönetmelikler çerçevesindeki ilk yıl oldu.

Diğer takımlar bu senenin aracıyla ne yaptığımızı açıkça gördü. Bu yüzden gelecek sezonun kesinlikle çok daha yakın geçeceğini düşünüyorum.

Çin Grand Prix'sinin iptal edilmesinin sonucunda şu anda nisan ortası için doldurulması gereken bir boşluğu bulunan 2023 sezonu, 5 Mart'ta Bahreyn'de başlıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/f1

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU