Trump NFT'lerini satan hesabın erotik sanat ticareti de yaptığı ortaya çıktı

99 dolara satışa sunulan 45 bin Trump kartının tamamı satılmıştı

(Collect Trump Cards)

Donald Trump'ın alay konusu olan NFT kartları koleksiyonunun arkasındaki çevrimiçi profilin aynı zamanda erotik sanat ticareti de yaptığı bildirildi.

Bir dönem ABD Başkanı olan Trump'ın geniş çapta dalga geçilen nitelikli fikri tapu koleksiyonunda Trump süper kahraman, kovboy, astronot ve savaş pilotu olarak tasvir edilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NFT ticareti platformu OpenSea'de bu kartları satan "TrumpDeployer" hesabının başka dijital koleksiyon parçalarının ticaretinde de kullanıldığı bildirildi.

Newsweek'e göre bu NFT'ler arasında çıplak kadınlar da var.

Trump, heyecan yarattığı "büyük duyurusunun" NFT koleksiyonu olduğunun ortaya çıkmasıyla alay konusu olmuştu. Ama 17 Aralık'ta 99 dolardan satışa sunulan 45 bin Trump kartının tamamı satılarak 4,5 milyon dolar elde edilmişti.

Newsweek, OpenSea'den alınan verilerin, TrumpDeployer hesabının geçen ay açılmasından bu yana 14 erotik NFT sattığını gösterdiğini belirtti.

TrumpDeployer hesabını kimin işlettiği belli olmasa da Trump, kendisinin yer aldığı NFT'lere övgüler yağdırıyor.

20 Aralık'ta One America News Network'e yaptığı açıklamada Trump, "Bunu bir yatırım olarak görmedim. Bunu şey olarak gördüm... Sevimli olduklarını düşündüm. Bence 99 dolara çok güzel ve ilginç görüntüler elde ediyorsunuz ve ben bunu NFT'den çok, daha fazla bu şekilde gördüm" demişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU