Musk'ın Twitter'ı: "Çalışanlar tuvalet kağıdını evden getiriyor"

Ünlü multimilyarderin yönettiği şirkette "gereksiz harcamalara" izin yok

Elon Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın almıştı (Reuters)

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, şirketi "gereksiz harcamalardan kurtarma" çalışmalarına devam ediyor.

Multimilyarder Musk, geçen hafta katıldığı bir Twitter sohbet odasında, "harcamaları çılgınlar gibi keserek" şirkette gelecek yıl ortaya çıkabilecek 3 milyar dolarlık bütçe açığını önlediğini dile getirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The New York Times'ın haberine göre Musk'ın bütçe kısıtlamaları, Twitter ofislerindeki temizlik harcamalarını da kapsıyor.

Haberde, Musk'ın ABD'nin Washington eyaletinin Seattle şehrindeki Twitter ofisinin kirasını ödemeyi bıraktığı, temizlik ve güvenlik görevlilerini işten çıkardığı belirtildi.

Şirket çalışanlarının ifadelerine göre, toplanmayan yemek çöplerinin küflenmeye başlaması ve tuvaletlerin temizlenmemesi ofiste ciddi hijyen sorunlarına neden oldu.

Çalışanlardan biri şunları söyledi:

Yemek siparişi artıklarının kokusu katlara yerleşti. Tuvaletler pislendi. Temizlik görevlileri gönderildiğinden beri bazı çalışanlar evden kendi tuvalet kağıdını getiriyor.

Bir başka haber sitesi Platformer, Twitter ofislerini kapatmayı ve personelin evden çalışmasını isteyen Musk'ın iş yerlerini kendi haline bıraktığını öne sürdü.
 


NBC'nin haberine göre Musk, temizlik görevlilerini bu ayın başında bir anda işten çıkarmıştı.

Temizlik görevlileri, maaş artışı talep ettikten sonra hiçbir uyarı olmaksızın sözleşmelerinin feshedildiğini öğrendiklerini belirtmişti.

 

Independent Türkçe, The New York Times, NBC

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU