Akar'dan "Suriye ile temas" açıklaması: Şartlar oluşursa üst düzey liderler arası görüşmeler gündeme gelebilir

Suriyeli mevkidaşı ile görüşmesine ilişkin konuşan Akar, "Önce istihbarat birimlerimiz arasında bazı görüşmeler oldu. Bizim bakanlar arası görüşmemiz oldu. Bu süreç meselesi. Şartlar oluşursa üst düzey liderler arası görüşmeler de gündeme gelebilir" dedi

Fotoğraf: AA (Arşiv)

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

NTV canlı yayınında konuşan Bakan Akar, Atina'nın Girit Adası'nın kara sularını 12 mile çıkarma planına tepki gösterdi.

Karasularının 6 milden yukarı çıkarılmasını kabul etmediklerini belirten Akar, ''Bunun anlaşılmasını bekliyoruz. 1995'te Meclis'te çalışma yapıldı bunu herkesin bilmesi lazım iyi anlaşılması lazım. Bu konuda yanlış bir adımın ciddi sıkıntılar doğuracağını herkesin bilmesi lazım. Komşumuza unutmayın yanlış hesap Ankara'dan döner diyoruz'' dedi.

''Atina tahrik etmek için adımlar atıyor'' diyen Bakan Akar, ''Adalar silahlandırılıyor, biz de tedbir almak zorundayız'' ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akar, ABD'nin Dedeağaç'a askeri sevkiyatı konusunda ise ''Bir lojistik ve LNG merkezinin kurulduğu bilgimiz var'' diye konuştu.

Akar ayrıca, ''Tacizlerin hiçbirini karşılıksız bırakmadık. Sahada ve masada yapılması gereken ne varsa yapıyoruz, yaptık. Karşılığını mutlaka veririz. Yunanistan kontrolsüz birtakım eylemler ortaya koyuyor'' dedi.

Şam ile 11 yıl sonra üst düzey temas

Rusya'nın başkenti Moskova'da Suriyeli mevkidaşı Ali Mahmud Abbas ile bir araya gelen Akar, görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

Önce istihbarat birimlerimiz arasında bazı görüşmeler oldu. Bizim bakanlar arası görüşmemiz oldu. Bu süreç meselesi. Şartlar oluşursa üst düzey liderler arası görüşmeler de gündeme gelebilir. Moskova'daki toplantıda hem Rus hem Suriye tarafı ile görüşlerimizi paylaştık endişelerimizi ifade ettik. Olumsuz dönüş olmadı. Asıl amacımızın terörle mücadele olduğunu söyledik. Hiçbir etnik, dini, mezhepsel grupla sorunumuz yok dedik.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU