Dogecoin'in simgesi Kabosu lösemi oldu

Kabosu'nun sahibi, gelen sevgi seli için iyi dilekte bulunanlara teşekkür etti: "Her şey yoluna girecek. Çünkü biz gücümüzü dünyanın her yerinden alıyoruz"

Dogecoin'e ilham veren internet ünlüsü Shiba Inu cinsi köpek Kabosu'nun lösemi hastalığı kritik düzeyde (Kabosumama/Instagram)

"Doge" mimine ilham veren internet ünlüsü köpeğin sahibi, popüler dostunun lösemi hastası olduğunu açıkladıktan sonra dünyanın dört bir yanından gelen bir sevgi seliyle karşılaştığını söyledi.

17 yaşındaki Shiba Inu cinsi bir dişi köpek olan Kabosu, 2010'da sosyal medya kullanıcılarının onun şaşkın bir ifade ve çapraz patileriyle poz verdiği bir fotoğrafı paylaşmaya başlamasının ardından internet yıldızı haline geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Genelde Kabosu'nun iç monoloğu olabilecek ifadeleri tasvir eden ve comic sans yazı tipiyle yazılmış dağınık metinlerle birlikte kullanılan bu mim görseli, internet kullanıcıları tarafından "doge" olarak adlandırılmaya başlandı. Sonrasındaysa 2013'te kripto para birimi Dogecoin'in yaratılmasına ilham kaynağı oldu.

Kabosu'nun sahibi, Japonya'nın Sakura kentinden bir anaokulu öğretmeni Atsuko Sato, bu hafta bir dizi Instagram paylaşımında bir tür kan kanseri teşhisi konan köpeğinin "çok tehlikeli bir durumda" olduğunu açıkladı.

Sato, Kabosu'nun Noel'den hemen önce yemeyi ve içmeyi bıraktığını, veterinerlerin sindirim sisteminde bir tür iltihaplanma olan akut kolanjiyohepatit hastalığına yakalandığını tespit etmelerinin ardından antibiyotik kullandığını söyledi.
 


Anaokulu öğretmeni, 27 Aralık'ta Kabosu'nun iştahının yerine geldiğini ve tekrar su içmeye başladığını belirten bir güncelleme paylaştı.

Sato, Instagram sayfasına "Her şey yoluna girecek. Çünkü gücümüzü dünyanın her yerinden alıyoruz!" diye yazdı.

Kabosu'nun durumunun iyiye gittiği haberi, dünyanın dört bir yanından iyi dilekte bulunan yüzlerce kişi tarafından sevinçle karşılandı.

Peru'dan bir hayran, Sato'nun Instagram'ına "Seni seviyoruz, Kabosu!" yorumunu yaptı.

Başka bir kişiyse "Verdiğin mücadeleye devam et" yazdı.
 

Doge
Kabosu'nun doge miminde kullanılan orijinal fotoğrafı, 2010'da sahibi Atsuko Sato'nun blogunda yayımlanan bir serinin parçasıydı (CC/ Kobachan.blog)​​​​​​​


Yorum yapan başka biri, "Güçlü ol Kabosu, kalplerimizde ve aklımızdasın" dedi.

Doge mimi, ilk olarak Reddit ve Tumblr gibi sitelerde popülerlik kazandı. İnternet kullanıcıları Kabosu'nun yüzünü ünlü simge yapıların ve hamur işlerinin üzerine fotoşopla yerleştirdi.

Kabosu'nun görüntüsü daha sonra Oreo tarafından pazarlamada ve Stockholm'de metro istasyonlarındaki reklamlarda kullanıldı.

"Doge" mimi daha sonra 2013'te "şaka amaçlı" alternatif bir kripto para birimi olan Dogecoin'in yaratılmasına ilham kaynağı oldu.

Bir dizi tweet'te değerinin "aya gittiğini" ilan eden Elon Musk'ın desteğini alan para birimi, sonrasında hızla yükselişe geçmişti.

Musk, daha sonra şifreli bir şekilde Dogecoin'i Tesla ürünleri ve uzay keşif şirketi SpaceX için bir ödeme yolu olarak kabul edeceğini iddia etmişti.

Mayıs 2021'de Musk, "SpaceX, Doge-1 uydusunu gelecek yıl aya fırlatacak" yazan bir tweet atmıştı.

Kabosu'nun yüzü daha sonra bir Dogecoin sponsorluk anlaşması kapsamında İngiliz Premier Ligi takımı Watford'un oyuncularının kollarında görünmüştü.

Kabosu'nun ünlü pofuduk yüzünün yer aldığı bir NFT, 2021'de 4 milyon dolara satılmıştı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU