Kardashian ailesinin en büyük 10 skandalı

Medyatik aile, skandallarına sürekli yenisini eklese de bazıları hiç unutulmuyor

Kris Jenner'ın (sağdan üçüncü) iki ayrı evliliğinden (soldan sağa) Khloe, Kendall, Kim, Kylie ve Kourtney adlı kız çocuklarının yanında bir de Rob isimli oğlu var (Hulu)

ABD'li sosyetik Kardashian-Jenner ailesinin hayatını odağına alan Keeping Up With Kardashians realite şovunun ilk sezonu 2007'de yayımlanmıştı.

Realite şovun hâlâ yeni sezonları çekiliyor. Polemikler ve skandallarını gelir kapısına çeviren medyatik aile, yıllardır tüm hayatını kameralar önünde yaşıyor.

Kardashianların skandallarına sürekli bir yenisi eklense de üstünden yıllar geçmesine rağmen unutulmayacak bazı magazin olayları var. Bunlardan bazıları şöyle:

Kim Kardashian'ın 2006'daki seks kasedi

Keeping Up With The Kardashians'tan önce Kim'in seks kasedi vardı. 

Kardashian ailesi magazin gündemini domine etmeye başlamadan önce Kim Kardashian, sosyetenin ünlü isimlerinden Paris Hilton'un yakın arkadaşı ve asistanıydı.

2006'da o dönemki rapçi sevgilisi Ray J'le seks kaseti basına sızdırılan Kim, bir anda medyanın odağı haline geldi. Kardashian ailesine dair bir realite şov yapma teklifi de seks kasetinin yarattığı popüleriteden sonra yapıldı.

Kim Kardashian'ın NBA yıldızıyla "düzmece" evliliği

Kim, 20 Ağustos 2011'de NBA yıldızı Kris Humphries'le evlendi. Çift, sadece 7 ay flörtleştikten sonra nişanlanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gösterişli bir düğünle dünya evine giren Kim'in bu evliliği sadece 72 gün sürdü. 

O dönem Daily Mail'in elde ettiği boşanma belgelerinde Kim'in People dergisinden nişan fotoğrafları için 1,1 milyon dolar aldığı; bekarlığa veda partisini Las Vegas'taki belli bir mekanda yaparak 90 bin dolar ve düğünü realite şovlarında yayımlayarak da 1 milyon dolar kazandığı ortaya çıktı.

Bunun ardından uzun süre evliliğin "düzmece" olduğu konuşuldu.

Kim Kardashian'ın marka tanıtımı için cildini koyulaştırması ve siyah gibi davranması

Kim Kardashian'ın marka tanıtımı için cildini koyulaştırması ve siyah gibi davranması
 

Kim Kardashian, KKW Beauty'nin reklam kampanyasında (Kim Kardashian / Twitter)
Kim Kardashian, KKW Beauty'nin reklam kampanyasında (Kim Kardashian / Twitter)


Kim, 2017'de markasının kontür kitlerini tanıtmak için objektiflerin karşısına geçti. Reklam kampanyası için ten rengini koyulaştıran realite yıldızı büyük tepki topladı.

Özellikle siyahların sert eleştirileriyle karşılaşan Kim, "siyah olmamasına rağmen öyle davranmakla" suçlandı.

Kim Kardashian'ın "Bugünlerde kimse çalışmak istemiyor" açıklaması

Kim Kardashian'ın Mart 2022'de Variety'ye yaptığı açıklamalar büyük tepki toplamıştı.

İş kadınlarına tavsiye vermeye çalışan Kim şöyle demişti:

Bugünlerde kimse çalışmak istemiyor gibi görünüyor. Etrafınızı çalışmak isteyen kişilerle doldurmalısınız. İyi bir iş ortamınız olsun, işe gidin ve çalışın!

Piyasaya sürdüğü markaların başarısında ünlü olmasının payı yokmuş gibi konuşan Kim'in açıklamaları, çalışan kadınlardan sert eleştiriler almıştı.

Kısa süre sonra Kim, özür dilemişti.

Khloe Kardashian'ın izni olmadan yayımlanan photoshopsuz fotoğrafını internetten kaldırtması

Bu yılın başında Khloe, üstünde düzenleme yapılmayan bir fotoğrafının internette yayılmasıyla gündeme geldi. Olayın ardından Khloe'nin avukatları hemen harekete geçti ve "izinsiz" yayılan bu fotoğrafı her yerden kaldırtmayı başardı.

Üstünde oynama yapılmayan fotoğrafların ortaya çıkması karşısında bu kadar sert aksiyon alan Khloe, "gerçekdışı güzellik standartlarını" güçlendirmekle suçlandı.

Tristan Thompson'ın Khloé Kardashian'la birlikteyken başkasını hamile bırakması, bu sırada çiftin taşıyıcı anneden bebek beklediklerinin ortaya çıkması

Çiftin arası ilk kez 2 Aralık 2021'de doğum yapan fitness eğitmeni Maralee Nichols'ın bebeğin babasının Thompson olduğunu iddia etmesiyle açılmıştı.

Ardından Thompson, Kardashian'la sevgiliyken Nichols'la cinsel ilişkiye girdiğini itiraf etmişti.

Ocakta yapılan babalık testinin Nichols'ın iddialarını doğrulamasının ardından çift ayrılmıştı.

Bunun üstüne, artık birlikte olmayan çiftin taşıyıcı anneden bebek beklediği ortaya çıkmıştı. Çiftin bebeği ağustosta dünyaya geldi fakat Tristan ve Khloe ayrı yaşamaya devam etti.

10 yaşından beri kameralarla yaşayan Kylie Jenner'ın dudak dolgusu yaptırmadığını öne sürmesi

Keeping Up With The Kardashians'ın ilk sezonu yayımlandığında Kylie Jenner henüz 10 yaşındaydı. 2015'te 17 yaşına giren Kylie, o yıl alışılmışın dışında dolgun dudaklarıyla kameraların karşısına çıktı.  

Ailenin küçük kızı, bir süre dudak dolgusu yaptırdığını reddetti ve makyaj hilesi uyguladığını söyledi.

Kylie, bu iddiasında ısrarcı olmadı ve senenin sonuna doğru "geçici" dudak dolgusu yaptırdığını kabul etti.

Kendall Jenner'ın "gerçeklerden kopuk" Pepsi reklamı

Model Kendall Jenner, 2017'de Pepsi reklamında oynadı. Reklamda Kendall, Siyahların Hayatı Değerlidir (Black Lives Matter) protestolarının ortasına dalıyor, polisin karşısında Pepsi kutusu açarak ortamı yatıştırıyordu.

2019'da Forbes'un milyarderler listesine giren Kylie Jenner'ın şirketine dair verileri şişirdiğinin ortaya çıkması

Forbes, 2019'da Kylie Jenner'a en genç milyarder olma unvanını verdi fakat bir süre sonra Kylie'nin adı listeden çıkarıldı.

Kylie'nin temsilcilerinin dergiye şişirilmiş şirket verilerini verdiği ve gelirinin aslında 900 milyon doların "biraz altına" olduğu öğrenildi.

ABD'de protestoların ciddi boyutlara ulaştığı günlerde Kendall'ın bu reklamı "gerçeklerden kopuk" ve "duyarsız" olmakla suçlandı. Hem Pepsi hem de Kendall büyük tepki topladı.

Söz konusu reklam kısa süre sonra yayından kaldırıldı.

Kylie Jenner'ın dermatologların uyarısına rağmen satışına devam ettiği yüz peelingi

Kylie Jenner, 2019'da piyasaya sürdüğü cevizli yüz peelinginin uzun süre reklamını yaptı. Realite şov yıldızı, bu ürünün her gün kullanılabileceğini ve kendi cildine çok iyi geldiğini vurguladı.

Ürünün yaygınlaşmasının ardından dermatologlar birtakım uyarılarda bulunmaya başladı ve cevizin hassas ciltler için riskli olduğunu vurguladı.

Konu o dönem çok tartışılsa da, Kylie ürünü piyasadan çekmedi.

 

Independent Türkçe, Insider, US Magazine

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU