Milliyetçilerin "haydut" polemiği sürüyor

İYİ Parti lideri Akşener'in partililere yönelik saldırılara tepki gösterirken yaptığı "haydut" çıkışına MHP'liler tepki gösterdi. İYİ Parti cephesi bu sözlerin kurumsal olarak Ülkü Ocakları'nı hedef almadığını belirtiyor

Meral Akşener / Fotoğraf: Reuters

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz hafta partisinin kongresinde yaptığı konuşma milliyetçi camiada büyük bir tartışmanın kapısını araladı.

İYİ Parti’de siyaset yapan isimlere yönelik saldırılara değinen Akşener, “Bir kişiye 5 kişi saldıran haydutlardan ne milliyetçi olur ne de adam olur. Siyasetçi yetiştireceğine haydut yetiştiren zihniyetten ne milliyetçi olur ne de adam olur. Biz kendi delegesinin iradesinden köşe bucak kaçanlardan değiliz. Biz, delegenin imzasını yok saymak için iktidara yanaşanlardan değiliz” demişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu sözlere MHP’den tepki gecikmedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, kişisel Twitter hesabından arka arkaya 14 paylaşım yaparak Akşener’i hedef aldı. 

Yalçın, Akşener’in sözleri için “Türk Milliyetçilerine haydut diyen bu zavallıya cevabımız; Bir kemiğin ardından saatlerce yol giden itler artık gülseler de fark etmez. Artık kimsesiz değiliz. Bir idik bin olduk. Bin idik milyonları bulduk. Çığ gibi büyüdük” dedi.

Ülkü Ocakları: Fikir ekolü, eğitim yuvasıyız

Ülkü Ocakları’ndan ise daha sert bir tepki geldi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş, “Ülkü Ocakları'ndan haydut çıkmaz. Ülkü Ocakları ne yaptığını bilen, ne söylediğini bilen, nereye ulaşmak istediğinin bilincinde olan muazzam bir fikir ekolü, köklü bir eğitim yuvasıdır” dedi.

Tepkinin tonu hakarete vardı

Ülkü Ocakları’nın eski İstanbul İl Başkanlığını yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’ın tepkisinde ise “şerefsiz” ve “namussuz” gibi ithamlar vardı. 

Yıldız şunları söyledi:

Genel Sekreteri Büyükataman yazılı açıklama yaptı

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman bir yazılı açıklama yaparak “Ülkü Ocakları’ndan haydut çıkmayacağını” savunarak bunu ileri sürenin “izansız” olduğunu ileri sürdü.

Büyükataman, Akşener’i kastederek şu ifadeleri kullandı: Hanımefendi, CHP ve HDP ile birleşip Ülkü Ocakları'na saldıracağına, kendisine yaranmak adına 'ağzını ıslatan' parti mensuplarını susturmalıdır. Ülkü Ocakları, bilge liderimiz başta olmak üzere, hepimizin yetiştiği kutsal mekanlardır. Ülkü Ocakları'ndan yetiştiğini iddia edip o salonda Ülkü Ocakları'na çemkirene, 'haydut' diyene ses çıkarmayan da o talihsiz sözü söyleyen kadar alçaktır."

"Akşener'in tepkisinde kurumsal bir adres yok"

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in basın danışmanı Murat İde Yeniçağ Gazetesi’ndeki köşesini bu konuya ayırdı.

İde, “Tek bir harf bulamayan ne olsun” başlıklı yazısında Akşener’in “haydut” çıkışının İYİ Partililere saldıranlara yönelik sarf ettiğini belirterek şunları söyledi:

Kurultaydaki bu sözlerin ardından malum koro devreye girdi..
Bir otoparka, bir büfeye, iki kapı güvenliğine, bir iş takibinden indiragandiye değerlerini sattıklarını çok iyi bildiğim "flaş isimler" başı çekiyordu..
Cümleler ortaktı;
- MHP'lilere ve Ülkü Ocakları'na 'Haydut' dedi..
Kim demiş?
Meral Akşener demiş..
Dönüp bir daha okur musunuz? Harfi harfine aktardığım konuşmanın neresinde "KURUMSAL" bir adres var?
"İYİ Partililere" yapılan saldırıya ilişkin bu sözleri, kurumsal olarak üstlenmeye kalkmak, yapılan saldırıları da üstlenmektir..
Alanım olduğu için fikir beyan edebilirim, bu tam da, cahilce bir iletişim hatasıdır..

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU