2022, "nepotizm bebeklerinin" yılı oldu; sosyal medya ikiye bölündü

"Annesinin gözlerini almış... Bir de menajerini"

Dosyanın internetteki kapağında ünlüler ve çocuklarının suratları birleştirildi (Vulture)

ABD'li kültür-eğlence dergisi New York Magazine, senenin son sayısını "2022: Nepotizm Bebeklerinin Yılı" başlıklı kapağıyla yayımlandı.

Kapakta, Hollywood'un tanınan isimlerinin çocuğu olan ve şöhreti yakalamalarında ebeveynlerinin sektördeki bağlantılarının büyük payı bulunan Dakota Johnson, Lily-Rose Depp, Ben Platt ve Zoë Kravitz gibi ünlülerin fotoğrafları bebek bedenine montajlandı.

Kapağın altında, "Annesinin gözlerini almış... Bir de menajerini" ifadeleri yer aldı.
 


Derginin internet sitesi Vulture'da da yayımlanan kapak dosyasının yazarı Nate Jones, nepotizm bebekleri ifadesini "ebeveynleri sayesinde Hollywood'da avantajlı olan sahip olan, sektörün büyük isimleri" diye tanımlıyor.

Jones, nepotizm bebekleri için sistemin şöyle işlediğini söylüyor:

Dene, ilkinde başaramazsan da hâla ünlü çocuğu olduğunu unutma. Yani bir daha dene.

Yazar, kimilerinin büyük hayranı olduğu kimilerinin de "torpili" yüzünden yerden yere vurduğu nepotizm bebeklerine yönelik genel tutumu şöyle özetledi:

Onları seviyoruz, onlardan nefret ediyoruz, onlara saygı duymuyoruz, onlarla kafayı bozuyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazının devamında Brooklyn Beckham, Maya Hawke, Lily Collins gibi yeni nesil ünlülerin yanında Gwyneth Paltrow, Laura Dern, Jamie Lee Curtis gibi kendilerini kanıtlayarak yıldız çocuğu olduğunu unutturan isimler de yer aldı.

Bazı kullanıcılar, Hollywood'da nepotizmin yeni olmadığını vurguladı ve dosya yazısını orijinallikten uzak buldu.

Bir Twitter kullanıcısı, "Bunda yeni bir şey yok ki. Angelina Jolie, Drew Barrymore, Jennifer Anniston vs… Hollywood hep nepotizm bebekleriyle doluydu, öyle de kalacak" diye yazdı. Başka biri de, "Nepotizm bebekleri patlaması yaşandığından emin misiniz? Yoksa hep vardı da biz mi fark etmedik?" ifadelerini kullandı.

Bazıları da kapsamlı yazıdaki bazı ünlülerin torpille değil, kendi yetenekleriyle şimdiki şöhretine kavuştuğunu savundu. Bir kullanıcı şöyle dedi:

Bu yazıdaki nepotizm bebeklerinin çoğu burada yer almamalıydı. Lily-Rose Depp dışında herkes (çünkü onu tanımıyorum) ebeveynlerinden bağımsız kendilerine bir yol çizdi.

Ayrıca bazı kullanıcılar, yolu Hollywood'dan geçen herkesin aynı "torpile" sahip olmadığını belirtti ve üç nesildir oyuncu olan Barrymore ailesiyle, babası set arkasında çalışan şarkıcı Phoebe Bridgers'ın aynı listede yer almasını eleştirdi. Bridgers'ı savunanlar, şarkıcının Hollywood civarında doğup büyüdüğünü ve oradaki pek çok kişinin setlerde çalıştığını, bunun sektörde büyük bağlantılarının olması anlamına gelmediğini vurguladı.
 


Bu duruma değinen bir kullanıcı şöyle espri yaptı:

Memleketimde ben de nepotizm bebeği sayılıyorum çünkü set teknisyeninin kızıydım. Orada bunun bir anlamı var, bana güvenin.

Nepotizm bebeği tartışmaları, 2000'lerin ünlü isimlerinin çocuklarının büyüyüp sektöre adım atmasıyla son yıllarda daha da gündeme gelmişti.

Oyuncu Johnny Depp ve manken Vanessa Paradis'nin kızı Lily-Rose Depp, yakın zamanda verdiği bir söyleşide nepotizm tartışmalarını anlamsız bulduğunu dile getirmişti.

23 yaşındaki Depp, "Ebeveynleri doktor olanlar tıp okuduğunda kimse onlara nepotizm bebeği demiyor" diyerek kendini savunmuştu.

 

Independent Türkçe, New York Post, Vulture

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU