Kılıçdaroğlu, Babacan ve Davutoğlu'ndan HDP Eş Genel Başkanı Sancar'ın polis ablukasına alınmasına tepki

Mithat Sancar'ın parti binasında polis ablukasına alınmasına CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan tepki geldi

Fotoğraf: Sosyal medya

İstanbul'da bir yıldır sürdürülen "Adalet Nöbeti" dün Kadıköy'de yapılan eylemle bitirilmek istenmişti.

Eyleme müdahele eden polislerden biri eski HDP milletvekili ve İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye tokat atmış, çok sayıda kişi de gözaltına alınmıştı.

Polis yine izin vermedi

HDP ve Emek ve Özgürlük İttifakı, dün yaşanan polis şiddetini protesto etmek amacıyla HDP Kadıköy İlçe Başkanlığı önünde bugün basın açıklaması yapmak istedi. Açıklamaya Eş Genel Başkan Mithat Sancar da katıldı.

HDP'lilerin açıklama yapmasına polis yine izin vermedi. Göstericilere müdahale eden polis Ferhat Encü ile HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol'un da aralarında olduğu yaklaşık 70 kişiyi gözaltına aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

liderlerden tepki

Öte yandan CHP, Gelecek ve DEVA Partisi Genel Başkanları da  yaşananlara tepki gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Hiçbir siyasi partinin genel başkanı, hiçbir şart altında, talimat üzerine polis ablukasıyla muhatap edilemez! HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’a yönelik bu ayıbı kınıyorum" dedi.

Deva Partisi Genel Başkanı Babacan da paylaşımında şunları kaydetti:

Bir siyasi parti genel başkanının, kendi ilçe binasına girerken engellenmesi kabul edilemez. HDP Eş Genel Başkanı Sayın Mithat Sancar'a ve partili arkadaşlarına yapılan hukuksuzluğu reddediyorum. Demokratik siyasete engel olmak alışkanlık haline getirilemez. İzin vermeyeceğiz.    

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise tepkisini "Demokrasi tatile mi çıktı? Bir siyasi parti genel başkanına karşı polis ablukası kabul edilemez. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'a yapılan engelleme hukuksuzdur. Ankara’da HDP’ye heyet göndermek, İstanbul’da bu hukuksuzluğu yapmak iki yüzlü siyasetin son örneğidir" ifadeleriyle dile getirdi.

 

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU