Tesla yatırımcıları, Musk'ın tüm enerjisini Twitter'a yoğunlaştırmasından şikayetçi

"Artık Tesla'nın bir CEO'su yok"

Tesla, Musk'ın Twitter anlaşmasını ilk duyurduğu nisan döneminde 126 milyar dolar değer kaybetmişti (Reuters) 

Tesla yatırımcıları, Elon Musk'ın bütün enerjisini Twitter'a yoğunlaştırıp elektrikli araç devine yeterli özeni göstermemesini eleştirdi. 

Yatırım danışmanlık şirketi Future Funds'ın yöneticiliğini yapan ve 50 milyon dolarlık Tesla hissesine sahip Gary Black, pazartesi günü Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Artık Tesla'nın bir CEO'su yok" dedi.

Hafta başında Tesla'nın hisselerinin yüzde 6'dan fazla değer kaybetmesinin ardından yaptığı paylaşımda Black, Musk'ın Twitter macerasının şirkete zarar verdiğini savunarak şu ifadeleri kullandı:

Eskiden elektrikli araç kullanıcıları, arkadaşlarına giderken Tesla'larını sürmekten ya da evlerinin önünde Tesla'larıyla hava atmaktan guru duyardı. Şimdiyse Twitter tartışmaları Tesla'nın marka değerine zarar veriyor.

Tesla'nın büyük yatırımcılarından Ross Gerber de paylaşımında doğrudan Tesla yönetim kurulunu hedef alarak, "Şirket böylesine kritik bir dönemden geçerken Tesla'yı her gün kim yönetiyor?" diye sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gerber, Tesla'nın sadece bu şirkete odaklanan bir CEO'yu hak ettiğini söylerken, şirketin önemli yatırımcılarından Leo KoGuan da "Tesla'nın yönetim kurulu kayıp" ifadelerini kullandı.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal'ın (WSJ) aktardığına göre Tesla'nın hisselerinde bu yıl yaşanan kayıp, dün itibarıyla yüzde 54,13 oldu. WSJ'nin haberinde, şirketin kayıplarının rekor seviyede olduğuna dikkat çekildi.
 


Teknoloji milyarderi, hisselerdeki düşüşün ardından dün hem Forbes hem de Bloomberg'ün listesinde ikinci sıraya gerileyerek, dünyanın en zengin kişisi unvanını Fransa merkezli lüks tüketim ürünleri firması LVMH'nin CEO'su Bernard Arnault'ya kaptırmıştı.

Forbes'a göre Musk'ın kişisel serveti 178 milyar dolarken, Arnault'nunkiyse 188 milyar dolar. Bloomberg de Musk'ın servetinin 168,5 milyar dolar, Arnault'nunkinin de 172,9 milyar dolar olduğunu aktardı.

Tesla hisselerinin yüzde 14'üne sahip olan 51 yaşındaki Musk, dünkü açıklamasında elektrikli araç şirketine yatırım yapan kişilerin uzun vadede Twitter'dan da kâr edeceğini öne sürmüştü.

Teknoloji milyarderi, geçen haftaki paylaşımındaysa "Hem Tesla hem de SpaceX'i yönetmeye devam ediyorum ama ekipler o kadar iyi ki bana çok az ihtiyaçları oluyor" demişti.

Musk, uzun bir pazarlık sürecinin sonunda ekimde Twitter'ı 44 milyar dolara satın almıştı. Kendisi bu işlem için 20 milyar dolar değerinde Tesla hissesi de satmıştı.



Independent Türkçe, Wall Street Journal, Bloomberg

DAHA FAZLA HABER OKU