Birleşik Krallık'a giden 39 kimsesiz Arnavut çocuk göçmen kayıp

Bilgi edinme özgürlüğü (FOI), 197 çocuğun 39'unun kayıp olduğunu tespit etti

(AFP)

Birleşik Krallık'taki (BK) bir yerel yönetim, onlarca kimsesiz Arnavut çocuk göçmenin kaybolduğunu itiraf etti.

Bilgi edinme özgürlüğü (FOI) talebiyle elde edilen rakamlara göre, Kent Kontluğu Konseyi bu yıl 1 Ocak ile 31 Ekim arasında Arnavutluk'tan kimsesiz 197 çocuk göçmen almış ve bunlardan 39'u kayıp.

Konsey daha önce 2021 Haziran ile Kasım ve 2020 Ağustos ile Aralık arasında daha fazla çocuk göçmen kabul edemeyeceğini duyurmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Her seferinde konsey, hizmetlerine aşırı yüklenildiğini söyledi ve diğer yetkilileri daha fazla kimsesiz çocuk almaya çağırdı.

Bu yıl 12 binden fazla Arnavut küçük teknelerle Manş Denizi'ni geçerek, BK'ye en çok giden grubu oluşturdu.

Kent Kontluğu Konseyi, FOI talebini sunan BBC'ye yaptığı açıklamada, hizmetlerine yönlendirilen kimsesiz Arnavut çocuk sayısında "önemli bir artış" yaşandığını söyledi.

Konsey sözcüsü şunları ekledi:

Sığınacak yer arayan tüm kimsesiz çocuklar istismara karşı savunmasız olsa da... araştırma ve deneyimler kanıtlıyor ki bazı uyruklardan olan çocuklar özellikle savunmasız ve yerel yönetimin himayesinden çok hızlı bir şekilde kaybolabiliyor.

Kent Kontluğu Konseyi, Ulusal Yönlendirme Mekanizması da dahil hem yerleşik koruma protokollerini kullandı hem de bu çocuklar için riskleri mümkün olduğunca en aza indirmek adına çok yönlü stratejileri devreye soktu.

Konsey, himayesindeki kimsesiz sığınmacı çocukların korunmasında proaktif bir rol oynamaya devam ediyor.

Bu yıl şimdiye kadar yaklaşık 44 bin göçmen Manş Denizi'ni geçerek BK'ye ulaştı.

BK Başbakanı Rishi Sunak ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama yakın zamanda "yasadışı göç ve organize suçla birlikte mücadele etmek için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğinde" anlaşmıştı.

Kasımın başlarında zirveye ulaşan aşırı yoğunlukta, Manston Göçmen İşlem Merkezi'nin, 1600 kişilik kapasitesinin en az iki katı olan 4 bin kişiyi barındırması, "insani koşulların ihlali" olarak adlandırılmıştı.

O zamandan sonra tesis boşaltılsa da sığınmacılar arasındaki difteri salgını ve BK İçişleri Bakanlığı'nın bu son derece bulaşıcı hastalıktan bir erkeğin ölmüş olabileceğini açıklamasından sonra tesise yeni eleştiriler yöneltilmişti.

BK Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), BK'ye giden sığınmacılar arasında bildirilen difteri vakalarında "artış" olduğunu ve 25 Kasım itibarıyla aralarında çocukların da bulunduğu 50 kişide difteri tespit edildiğini açıklamıştı. Bu sayı 10 Kasım'da 39'du.

PA'dan da yararlanılmıştır



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU