Erdoğan: Güney sınırlarımız boyunca kurmakta olduğumuz 30 km'lik güvenlik şeridini muhakkak tamamlayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Terör örgütü ve onun yularını elinde tutanların yaptıkları saldırılar bu kararlılıktan döndüremeyecek" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa'da toplu açılış töreninde konuştu.

Konuşmasında Suriyeli göçmenlere değinen Erdoğan "Türkiye olarak Bosna'daki, Karabağ'daki, Libya'daki kardeşlerimize hangi duyarlılıkla sahip çıkıyorsak Suriye'deki kardeşlerimize de aynı hissiyatla sahip çıkıyoruz. Ekonomi, diplomasi, terörle mücadele, terörle mücadelenin yanında hep birlikte Allah'ın izniyle hiç taviz vermeden bu topraklardaki mülteci kardeşlerimize gönüllerimizi açmak. Biz gönüllerimizi açtık mı? Biz ensarı da biliriz, muhaciri de biliriz. Bay Kemal bilmeyebilir ama biz biliriz. Onda öyle dert yok. O ne ensardan anlar ne muhacirden anlar. Hiçbir zaman mazlumun kimliğine bakmadık, bakmayız" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Görevi vermeye hazır mısınız?"

Yaklaşan seçimleri hatırlatarak yurttaşlardan oy isteyen Erdoğan şunları kaydetti:

Mesajlarımızı net bir şekilde verelim. Bir, 2023 seçiminde bir dönem daha Cumhurbaşkanı olarak bu kardeşinizi görevlendirmeye var mısınız? İki, Meclis'te çoğunluğu elde ederek yasama faaliyetlerini sürdürmeye biz hazırız. Siz de görevi vermeye hazır mısınız? Üç, Türkiye ekonomisi modelini başarıya ulaştırarak insanlarımızın hayatını zorlaştıracak sıkıntıları geride bırakacağız. Biz üretimimizle istihdamımızla ihracatla büyümeye hazırız. Bu görevi vermeye hazır mısınız?

Dört, güney sınırları boyunca 30 km'lik güvenlik şeridini muhakkak tamamlayacağız. Terör örgütü ve onun yularını elinde tutanların yaptıkları saldırılar bu kararlılıktan döndüremeyecek. Beş, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına dahil edeceğiz. Altı, yönetim sistemimizi geliştireceğiz. Eski Türkiye güzellemesi yapanların tek dertlerinin 6'lı masada olduğu gibi bir şeyler dağıtmakla meşguller. Yedi, tek becerileri kendi partilerindeki iktidarlarını sürdürmek olanların Türkiye'ye verecekleri hiçbir şey olmadığını ispatlayacağız. Sekiz, kapalı devre parti toplantılarında belki işe yarayabilen yalan ve iftira siyasetinin gerçek hayatta karşılığı bulunmadığını anlatmaya var mıyız?      

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU