Tekerlek Söndürücüler adlı çevreci grup yaklaşık 900 adet cipin lastiğini patlattı

Eylemciler, 8 ülkede düzenlenen sabotajların devamının geleceğini söyledi

Aktivistler, marttan beri farklı ülkelerdeki yaklaşık 10 bin 4x4 cipin tekerlerini indirdiğini öne sürdü (Twitter / @T_Extinguishers)

Tekerlek Söndürücüler (Tyre Extinguishers) adlı çevreci grup, Avrupa ve ABD'de yaklaşık 900 4x4 cipin tekerinin havasını indirdi.

Uluslararası çapta eylemler düzenleyen grubun açıklamasında, "Geçen gece (28 Kasım Pazartesi akşamı ve 28 Kasım Salı erken saatlerde) 8 ülkedeki yurttaşlar, çevre kirliliğe yol açan yaklaşık 900 4x4 cipin tekerinin havasını indirdi" dendi.

Grup söz konusu eylemleri Hollanda'da Amsterdam ve Enschede, Fransa'da Paris ve Lyon, Almanya'da Berlin, Bonn, Essen, Saarbrücken ve Hanover, Birleşik Krallık'ta Bristol, Leeds, Londra ve Dundee, İsveç'te Malmö, Avusturya'da Innsbruck, İsviçre'de Zürih ve Winterthur, ABD'deyse New York'ta düzenledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aktivistlerin açıklamasında, "Bu, yüksek karbon emisyonu yapan araçlara yönelik tarihte gerçekleştirilen en büyük koordineli küresel eylem. Devamı da gelecek" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Leeds'te yaşayan ve Yorkshire'da ambulans birimine eğitim veren Tom Haworth, "Tebrikler. Acil durum aracının tekerlerini başarılı şekilde indirdiniz" diyerek eylemcilere tepki gösterdi. Öte yandan otomobilin acil durum aracı olup olmadığı henüz belirlenemedi.

Martta kurulan aktivist grup, 4x4 ciplerin diğer araçlara kıyasla orantısız karbon salımı yaptığını savunarak, bu tür araçların yasaklanmasını talep ediyor.
 


Grubun sözcülerinden Marion Walker, "Hareketimiz büyüyecek. Fikir paylaşıldığı an artık durdurulamz" dedi.

Van Gogh tablosuna çorba fırlatarak gündem olan Birleşik Krallık merkezli çevreci eylem grubu Just Stop Oil da geçen ay lüks araç galerilerini hedef almıştı.
 


Eylemciler galerilerin camlarına, yangın tüplerine doldurdukları turuncu boyaları püskürtmüştü.



Independent Türkçe, Guardian, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU