Erdoğan: Enflasyonun yılbaşından itibaren ciddi bir düşüş sürecine gireceği bir dönemin eşiğindeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zincir marketlerdeki iddialara dair, “Ortaya konan ithamlar yakından takip ediliyor. Ticaret Bakanlığımız, önümüzdeki günlerde yeni uygulamaları devreye alacaktır" dedi

Fotoğraf: TCCB

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Enflasyonun yılbaşından itibaren ciddi bir düşüş sürecine gireceği bir dönemin eşiğindeyiz” dedi.

Erdoğan, kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçti, gündemdeki konulara dair değerlendirmede bulundu.

Düzce depremine ilişkin, "Ağır hasar aldığı tespit edilen 457 konutun yerine TOKİ tarafından yenileri süratle inşa edilecektir” bilgisini paylaşan Erdoğan, “87 milyon lira acil yardım ödeneği kullanılmış, 11 bin hanenin hafif hasarının tamiri için destek sağlanması kararlaştırılmıştır” dedi.

"Ülkemizi boş tehditlerle kendi çıkarlarına aykırı pozisyonlara zorlamaya kimsenin gücü yetmeyecek"

Erdoğan, terörle mücadele ve sınır ötesi operasyonlara ilişkin şunları kaydetti:

Vatan to praklarının ve insanlarımızın güvenliğini ilgilendiren adımları atarken kimseden izin almadığımız gibi kimseye de hesap vermeyiz. İsim değişikliği oyunlarıyla tescilli terör örgütünü destekleyenlerin riyakarlıklarına tahammül etmek durumunda değiliz. Artık ülkemizi boş tehditlerle siyasi, diplomatik, ekonomik, askeri alanda kendi çıkarlarına aykırı pozisyonlara zorlamaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Hiç kimse Türkiye'nin güvenlik ve huzur çemberini genişletme amaçlı askeri harekatlarından rahatsız olmasın."

Kamudaki sözleşmeli personel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamudaki sözleşmeli personele dair düzenlemenin detaylarını paylaştı:

3 yılı dolmuş sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir. Mahalli idareler dahil sözleşmeli personelin kadroya geçişlerinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacak. Daha önceki kadro düzenlemesinin dışında tutulan 227 bin kişi doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecek. Yeni statüye göre kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor.

Zincir marketlerdeki fiyatlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonun düşeceğini ifade ederken zincir marketlerdeki fiyatlara dair iddiaların da yakından takip edildiğini kaydetti.

"Enflasyonun yılbaşından itibaren ciddi bir düşüş sürecine gireceği bir dönemin eşiğindeyiz” diyen Erdoğan,  “Ortaya konan ithamlar yakından takip ediliyor. Ticaret Bakanlığımız, önümüzdeki günlerde yeni uygulamaları devreye alacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU