Yusuf Kaplan: Geliyorum diyen felâket; çocuklarımızı kaybediyoruz!

“Ülkeyi bu hâle getiren iki asırlık çarpık ve çağdışı zihniyeti sorguluyorum”

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, Türkiye’de gençlerin büyük bir çoğunluğunun ülkeyi terk etmek istediğine dikkati çektiği yazısında “Burada gençleri değil, ülkeyi bu hâle getiren iki asırlık çarpık ve çağdışı zihniyeti sorguluyorum” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaplan, bugünkü köşe yazısında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’deki 18-25 yaş kuşağının % 70’i ülkeyi terketmek istiyor. Bu oran, zeki çocuklarda % 95‘ten fazla bir rakam olarak çıkıyor karşımıza! Ürpertici bir manzara var karşımızda! Sizce de ürpertici değil mi, bu manzara? Nedir bu, peki? Bu ülkenin intiharıdır! Oysa ülkesini seven insan, en zor şartlarda bile ülkesini terketmez, ülkenin o zorluklardan çıkması için mücadele eder.

(Burada, ülkesinden asla nefret etmeyen, aksine her an ülkesi burnunda tüten, ekmek parası için gurbet ellere giden gurbetçilerimizin durumunun çok farklı olduğunu söylememe bile gerek yok!)

Burada gençleri değil, ülkeyi bu hâle getiren iki asırlık çarpık ve çağdışı zihniyeti sorguluyorum. Ülkeye tepeden köksüz, sığ bir kimlik dayatan, Kendini de, Batı’yı da tanımayan, umutsuz ve ufuksuz kuşaklar yetiştiren, mankurtlaştırıcı eğitim, kültür, medya rejimini sorguluyorum.

Yazının devamını BURADAN okuyabilirsiniz.

 

Yeni Şafak

DAHA FAZLA HABER OKU