Kanye West, Trump'a 2024'te kendisinin başkan yardımcısı adayı olmasını önerdiğini söyledi

"2024'te başkan yardımcısı adayım olmasını istediğimde sizce ne tepki verdi?"

Ye, "Yağmur ve trafik. Başkan Trump'ı beklettiğime inanamıyorum. Ve üzerimde kot pantolon vardı" diye tweet attı (Reuters)

Kanye West, eski ABD Başkanı Donald Trump'tan 2024 başkanlık seçimlerinde kendisinin "başkan yardımcısı adayı" olmasını istediğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çarşamba günü (23 Kasım) paylaştığı bir tweette 45 yaşındaki rapçi, Trump'ın Mar-a-Lago malikanesini ilk kez ziyaret ettiğini söyledi.

Adını resmen Ye olarak değiştiren West, "İlk kez Mar-a-Lago'dayım" diye yazdı.

Yağmur ve trafik. Başkan Trump'ı beklettiğime inanamıyorum. Ve üzerimde kot pantolon vardı.

2020'de başkanlığa aday olan Ye, "2024'te başkan yardımcısı adayım olmasını istediğimde sizce ne tepki verdi?" diye ekledi.

Başka bir haberdeyse, West'in Mar-a-Lago'ya, bir Neo-Nazi'nin arabasını protesto karşıtlarının üzerine sürmesi sonucu bir kadının öldüğü ve düzinelercesinin yaralandığı 2017'deki "Unite the Right" (Sağı Birleştir) mitingine katılan beyaz üstünlükçüsü Nick Fuentes'le beraber gittiği bildirildi.

ABD tarihinde hakkında iki kez azil soruşturması başlatılan ilk başkan olan Trump, geçen haftalarda üçüncü kez başkanlığa aday olacağını ilan etmişti.

Ye de önceki günlerde 2024'te de başkanlığa adaylığını koymayı planladığını açıklamıştı.

Pazar günü (20 Kasım) X17 YouTube kanalında yayımlanan bir videoda Ye, birlikte göründüğü radikal sağcı yorumcu Milo Yiannopoulos'tan kampanya yöneticisi olarak bahsetti.

Reuters o zamanlar, Ye'nin 2020 kampanyasının, ABD Başkanı Joe Biden'a oy vermiş olabilecek bazı siyahi seçmenleri kazanabileceği iddiaları arasında öngörülemezliğiyle tanındığını belirtmişti.
 

Kanye West'in tweeti
(Kanye West/Twitter)


Ye o dönemde adaylıktan çekilmiş olsa da bir seçim haritasının önünde "WELP Kanye 2024" yazılı bir fotoğrafını paylaşarak çabucak yeni bir adaylık beklentisi yaratmıştı.

Bu ay başındaki bir radyo röportajında Trump, daha önce "Trump hakkında iyi şeyler" söylemeseydi Yahudi düşmanı açıklamalar yaptıktan sonra Ye'ye böyle davranılmayacağını öne sürmüştü.

Trump, sağcı radyo sunucusu Chris Stigall'a "Çok onur duydum, çünkü onu çok iyi tanımıyordum ama ondan hoşlandım, tabii ki onunla çok iyi anlaştım ve bir anlamda onur duydum çünkü Tucker Carlson'da benim hakkımda harika şeyler söyledi" demişti.

Eski ABD Başkanı, "Yahudiler hakkında bazı sert açıklamalar yaptı, bunları duydunuz ve iyi biliyorsunuz ve nedeninin bu olduğunu söylüyorlar, o zaman Trump hakkında tüm o iyi şeyleri söylemeseydi aynı olur muydu diye sormalısınız, bunu bilmiyorsunuz" diye eklemişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU