Dünya Kupası'na Haçlı askeri kıyafetiyle giden Britanyalı taraftarlar stada alınmadı

"Futbolu futbol yapan biziz, şirketler değil"

Taraftarların kimlikleri açıklanmadı (YouTube)

Katar'daki Dünya Kupası'nı izleyeme Haçlı savaşçısı kıyafetleriyle giden Britanyalı taraftarlar stada alınmadı.

Sosyal medyada paylaşılan videoda, Haçlı ordusundaki savaşçılar gibi giyinen iki taraftarın, başkent Doha'daki Halife Stadyumu'na girmek isterken, güvenlik görevlileri tarafından geri çevrildiği görülüyor.

Taraftarların maket kılıç ve kalkan taşıdığı da dikkat çekiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

21 Kasım'da İngiltere'nin İran'a karşı 6-2 kazandığı maçın arından Birleşik Krallık'ın (BK) televizyon kanalı Talk TV'ye konuşan Haçlı kıyafetli taraftar, "Katar gibi yerlerde, futbolun özünü hayranların oluşturduğunu anlamıyorlar. Futbolu futbol yapan biziz, şirketler değil" dedi.

Öte yandan futbolda ırkçılık ve ayrımcılığa karşı çalışmalar yürüten BK merkezli hayır kurumu Kick It Out, Britanyalı hayranlara şövalye ya da Haçlı askeri gibi giyinmemelerini söyledi.

Kurumdan yapılan uyarıda bunun Katar'da ve diğer İslam ülkelerinde hoş karşılanmayabileceği belirtildi.
 


Sosyal medyada yayımlanan başka bir videodaysa benzer kıyafetler giyen bir Britanyalı taraftarın, metro merdivenlerinden koşarak çıktığı görülüyor. Etraftaki kişilerden bazıları da futbolseverle fotoğraf çektiriyor.

İslamofobiye karşı çalışmalar yürüten BK merkezli Tell Mama'dan İman Atta, futbolseverlerden daha dikkatli ve özenli davranmalarını istedi.

Atta, Britanyalı taraftarların bunu kasten değil takımlarını desteklemek amacıyla yaptığını da savundu.
 


BK'nin önde gelen gazetelerinden Telegraph, ülkedeki maçlarda futbolseverlerin takımlarını desteklemek için genelde böyle kıyafetler giydiğini aktardı.

Ortadoğu'da Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan ilk Arap ülkesi olan Katar'daki müsabakalarda gökkuşağı renkli pazubandı tartışması da yaşanmıştı.

Bazı takımlar, LGBT topluluklarının mücadelesine destek vermek için maçlarda "OneLove" yazılı ve gökkuşağı renkli pazubandları takmayı kararlaştırmıştı. Ancak FIFA, pazubandını takan oyuncuların sarı kart görebileceğini duyurmuştu.



Independent Türkçe, Telegraph, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU