İngiltere'nin kaptanı Harry Kane: OneLove pazubandını takmak istemiştim

İngiltere'nin kaptanı, pazubandını takıp takmama kararının FIFA tarafından İngiltere Futbol Federasyonu'na yapılan baskı sonrasında elinden alındığını söyledi

(Reuters)

Harry Kane, İngiltere'nin İran'ı 6-2 yendiği maçta OneLove pazubandını takmadığı için "hayal kırıklığına uğradığını" ancak kararın "kendi kontrolü dışında" olduğunu belirtti.

Takımının ahlaki konulardaki sicilinin gayet açık olduğunda ısrar eden kaptan, başlama vuruşundan önce yine diz çökme hareketi yaptıklarına işaret etti ve tartışmaların süreceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İngiltere Futbol Federasyonu, FIFA'nın pazubandı taktıkları için "sportif yaptırımlar" uygulayacağı kendilerine bildirilen oyuncuların üzerinden maç öncesinde tüm baskıyı kaldırmak için harekete geçti. Bu, "performansı etkileyecek" cezalar anlamına geliyordu, dolayısıyla bunun takıma yüklenecek haksız bir yük olduğu düşünüldü.

Daha önce sarı kart yerine sadece para cezası verileceği tahmin ediliyordu. FIFA, kamuoyunun sert tepkileri üzerine "Ayrımcılığa Hayır" kampanyasını çeyrek finalden öne çekmesine rağmen bu karar henüz cuma günü açıklandı.

Kane, oyunculara yönelik eleştiriler karşısında grubu savunmak istedi.

Evet, sanırım hayal kırıklığına uğradık.

Sanırım [pazar günü] bunu takmak istediğimizi söyledim. Bu karar bugün benim elimden alındı. Taktığım pazubandıyla stadyuma gittim ve bana bunu takmam gerektiği söylendi. Bakın, oyuncular olarak bu bizim kontrolümüz dışında. Futbol Federasyonu ve FIFA'nın bu tartışmaları sürdüreceğinden eminim ama en önemlisi bugün oyuna odaklandık ve harika bir sonuç aldık.

Son 5 yılda takım olarak bir duruş sergilediğimizi gördünüz ve bunu elimizden geldiğince yapmaya devam edeceğiz. Bugün de diz çöktük ama bazen bu kararlar bize bağlı değildir ve işin özü de budur. Takım olarak bugün oyuna odaklandık ve bence gerçekten iyi bir takım olduğumuzu ve yapmamız gerekenlere tam olarak odaklandığımızı gösterdik.

FIFA'ya kızgın olup olmadığı sorulduğunda Kane, "Manşetlere çıkmak için bir şeyler söylemeyeceğim, pazubandını takamadığım için hayal kırıklığına uğradığımı söyledim ama hepsi bu" dedi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU