Leonardo DiCaprio oyunculuk adına Martin Scorsese'den neler öğrendi?

İkili toplamda 6 filmde birlikte çalıştı

(AP)

Leonardo DiCaprio, en iyi performanslarının çoğunu Martin Scorsese'nin rehberliğinde sergiledi.

İkilinin şu ana kadar toplam 5 işbirliği var ve 6. da resmen yolda.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu hafta 80 yaşına giren Scorsese'nin, oyunculuktaki gelişimine yardımcı olduğunu DiCaprio önceden söylemişti.

İkilinin vizyona girecek Killers of the Flower Moon projesi öncesinde konuşan Oscar ödüllü yıldız, Scorsese'yle çalışma deneyimlerine değinerek sinemacının yeteneklerini övdü ve onun himayesinde neler öğrendiğini açıkladı.

DiCaprio, 2018'deki TCM Classic Film Festival'da ilk Robert Osborne Ödülü'nü Sıkı Dostlar (GoodFellas) yönetmenine takdim ederken, "Bir filmin yaratıcı yapım sürecinde onun yanında duran genç bir aktör olarak, tıpkı bir resim, bir heykel, müzik veya tiyatro gibi, sinemanın da temel, güncel [ve] aslına bakarsanız günümüzün en vazgeçilmez sanat formu olduğunu keşfettim" demişti.

Onun yanında çalışarak sanatçı ifadesini gerçekten hak edebileceğimi hissettim.

İlk olarak 2002 yapımı New York Çeteleri'nde (Gangs of New York) Scorsese'yle çalışan aktör, "film sanatında" bu yönetmenden "daha bilgili, daha kararlı veya bu sanattan daha fazla ilham hiç kimse olmadığını" belirtmişti.

DiCaprio, "Yaratıcı veya kişisel fark etmez, Scorsese'nin hayatının hiçbir yönü yok ki film tarihine atıfta bulunmasın" diye eklemişti.

Oyuncu, Göklerin Hakimi (The Aviator), Zindan Adası (Shutter Island), Para Avcısı (The Wolf of Wall Street) ve Scorsese'ye En İyi Yönetmen dalında ilk Oscar'ını kazandıran Köstebek (The Departed) gibi filmlerde de rol aldı.
 

Martin Scorsese
Martin Scorsese bu hafta 80 yaşına girdi (AFP)


Scorsese'nin son filmiyse Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci'nin başrollerini paylaştığı Netflix yapımı epik gangster filmi The Irishman'di.

DiCaprio, Mayıs 2023'te Cannes Film Festivali'nde prömiyerini yapması beklenen ve David Grann'in Killers of the Flower Moon adlı kitabından uyarlanan Scorsese'nin bir sonraki filminde, De Niro, Jesse Plemons, Lily Gladstone ve Brendan Fraser'la birlikte rol alacak.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU