Quentin Tarantino, tecavüzden hüküm giyen yapımcısı Harvey Weinstein'le ilgili pişmanlığını açıkladı

"Zavallılığıyla uğraşmak istemedim"

Yapımcılığını Harvey Weinstein'in üstlenmediği ilk Quentin Tarantino filmi, Bir Zamanlar... Hollywood'da (Once Upon A Time In Hollywood) olmuştu (AFP) 

Ünlü yönetmen Quentin Tarantino, eskiden birlikte çalıştığı ve şimdi cinsel suçlardan hüküm giyen yapımcı Harvey Weinstein hakkında konuştu.

Hollywood'un büyük yapım şirketlerinden Miramax'ın sahibi Weinstein, 2020'de tecavüz ve cinsel saldırı suçlarından 23 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sektörün çok ünlü oyuncuları ve yönetmenleriyle çalışan Weinstein, 2017'deki Me Too hareketiyle yolları ayrılmadan önce Tarantino'nun da 9 filminin yapımcılığını üstlenmişti.

Şu sıralar yeni kitabı Cinema Speculation'ı (Sinema Spekülasyonu) tanıtmak için basın etkinliklerine devam eden Tarantino, gazeteci Chris Wallace'ın HBO Max'teki programına konuk oldu.

Ünlü yönetmen, Weinstein hakkında sonradan ortaya çıkan skandallardan haberdar olmadığını, sadece "herkesin duyduğu kadarını" bildiğini söyledi.

Tarantino, yapımcıyla o dönem bu söylentiler hakkında konuşmadığı için pişman olduğunu dile getirdi:

Harvey'le konuşup, "Bak, bunu yapamazsın" demiş olmak isterdim.

Ünlü yönetmen, Weinstein'in yaptıklarının 1960'larda bir reklam şirketini konu edinen Mad Men'deki gibi "sekreterin peşinden koşan patronlara" benzediğini sandığını belirtti:

Bunun doğru olduğunu söylemiyorum. Sadece duyduklarım bu yöndeydi. Tecavüz ya da benzeri bir şeyin konusu geçmiyordu.

Yapımcıyı karşısına almamasına dair şunları söyledi:

Weinstein'e bir şey demedim çünkü bu, yapması zor bir konuşmaydı. Yaptıklarının içler acısı olduğunu düşünüyordum ve bu zavallılığıyla uğraşmak istemedim.

Tarantino, duruma gerçek bir müdahalede bulunmadığını, oyuncularını en fazla "O adamla limuzinin arkasına binme" diyerek koruduğunu ve bu konuda çok kötü hissettiğini ifade etti.

Ünlü yönetmen, "Onunla erkek erkeğe konuşmadığım için kötü hissediyorum" dedi.

Tarantino, Ekim 2017'de eski kız arkadaşı Mira Sorvino'nun kendisine Weinstein'in tacizlerinden bahsettiğini itiraf etmişti. 

Ünlü yönetmen o dönemde de "Yaptıklarımdan fazlasını yapacak kadar bilgim vardı" diyerek daha önce müdahale etmemesinin sorumluluğunu üstlenmişti.

 

Independent Türkçe, IndieWire, Variety

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU