CHP’li Başarır’dan Soylu’ya: Ya en son bal ve arı dolandırıcıları çıktı; onunla da resmin var senin

Soylu ise Başarır’a “Sen mahkeme basan bir eşkıyasın” diye yüklendi

Fotoğraf: ANKA

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, İçişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki gösterdi. Başarır, “Ya en son bal ve arı dolandırıcıları çıktı; onunla da resmin var senin” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın bütçe teklifine ilişkin görüşmeler, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sürdüğü sırada Başarır ile Soylu arasında tartışma çıktı. 

“Sayın Bakanın; dolandırıcılarla, uyuşturucu baronları ile herkesle resmi var. En son bal ve arı dolandırıcıları çıktı. Onunla da resmin var senin. Sen busun. Sen ahlakını yitirmişsin, onurunu yitirmişsin” ifadelerini kullanan Başarır, “Sen terbiyesiz bir adamsın. Sen bir bakana yakışır mı hareket ediyorsun? Senin yüzün keçe olmuş. Anlatıyorum, bunlar yalan mı? Sen utanma duygunu yitirmişsin. Yazıklar olsun” diye konuştu.

Soylu ise Başarır’ın konuşması sırasında araya girerek sık sık “Eşkıya” dedi:

Sen mahkeme basan eşkıyasın. Eşkıyasınız!

Ahmet Şık: Hapiste çürüyeceksin

 

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ise Soylu'ya, “Sen hapiste çürüyeceksin… Mafya ile iş tutan, rüşvet alıp veren birisi olduğun için sen yargılanacaksın. Sen orada oturamayacaksın. Son kez oturuyorsun, bunu herkes biliyor" dedi. 

Şık'ın, "Mafya ile iş tutan, rüşvet alıp veren birisi olduğun için sen yargılanacaksın. Sen orada oturamayacaksın. Son kez oturuyorsun, bunu herkes biliyor" Mesajı aldım diye açıklama yapıyorsun? Kim verdi sana mesajı? Anlat bakalım. Senin reisin senden değil de neden validen bilgi alıyor?” tepkisini gösterirken komisyon salonunda tansiyon yükseldi.

 

Independent Türkçe, ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU