Akşener'den Erdoğan'a yanıt: Milletimizin geleceğinin heba edildiği bir kumar masasında olmadık, olmayız

Erdoğan'a yanıt veren Akşener, "Erdoğan ve arkadaşlarının millilik ve yerlilik üzerinden yaptığı tanıma ihtiyaç duyan bir parti değiliz" dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İYİ Parti 6'lı masayı terk edip milli duruş sergilemeli" sözlerine yanıt verdi.

İzmir'de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akşener, AK Parti heyetinin yeni anayasa çalışmaları kapsamında HDP grubunu ziyaret etmesini ve cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır'da hastanede tedavi gören babasını ziyaret etmesini hatırlatarak şunları söyledi:

Sayın Erdoğan anladığım kadarıyla seçime dair  derin bir endişe içerisinde. Dolayısıyla her sabah kalktığında bu endişenin çözümü için adımlar atmaya kalkıştı. Geçen hafta HDP ile son derece neşeli, kakara kikiri görüntülü bir fotoğraf verdiler, bir görüşme yaptılar. Daha sonra tutuklu sanık olan Selahattin Demirtaş hem özel helikopter hem özel jetle ailesini görmeye gitti. Şimdi böyle bir resim burada duruyor. Bu sabah uyanmış, böyle bir çözüm bulabilirim diye düşünmüş herhalde. Bu defada HDP üzerinden bizi bu konuda dürtmeye kalkmış.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Erdoğan ve arkadaşlarının millilik ve yerlilik üzerinden yaptığı tanıma ihtiyaç duyan bir parti değiliz"

"Biz bugüne kadar Erdoğan'ın yaptığı zikzaklara alıştık" diyen Akşener, "Yani masaya oturan kendileri, açılımları yapanlar kendileri, teröriste terörist diyemeyenlerle aynı yerde bulunan kendileri ama iş zora düştüğü zaman da yerli ve milli ilan edilen biziz. Biz Erdoğan ve arkadaşlarının millilik ve yerlilik üzerinden yaptığı tanıma ihtiyaç duyan bir parti değiliz. Biz 2017'de yapılan ve bu ucube sistemi getiren o referandumda çok net tavır koyan insanların kurduğu bir siyasi partiyiz. Çizgisinde hiç kırılık olmayan bir siyasi partiyiz. Milletimizin geleceğinin heba edildiği bir kumar masasında olmadık bundan sonra da olmayız" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU