TBMM Genel Kurulu'nda "bant daraltma" tartışması: Çapulcu terör örgütlerinin beceremediğini hükümet becerdi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay "Toplumu korku, endişe ve paniğe sevk eden bizatihi hükümetin kendisi olmuştur" dedi

Fotoğraf: AA

 TBMM Genel Kurulunda, İstanbul Beyoğlu'ndaki terör saldırısının ardından sosyal medyaya yönelik uygulanan "bant daraltma" konusunda AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

Genel Kurulda, gündem dışı konuşmalardan sonra grup başkanvekilleri yerlerinden söz aldı.

İYİ Partili Dervişoğlu: AK Parti iktidarı 'hicret' ve 'ensar' adı altında milyonlarca sığınmacı ve kaçak göçmeni elek haline getirdiği sınırlardan içeri aldı

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen terör saldırısını hatırlatarak, "Bu saldırı bize Türkiye'nin güvenlik mimarisinin altındaki dinamitin, iktidar tarafından teşvik edilen kontrolsüz göç politikası olduğunu bir kez daha gösterdi." dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suriye, Irak, İran, Afganistan, Pakistan ve Afrika mahreçli kaçak göç akımları sonucunda Türkiye'ye gelen sığınmacıların, ülkeyi "hendek ülke" haline getirdiğini söyleyen Dervişoğlu, "AK Parti iktidarı 'hicret' ve 'ensar' adı altında milyonlarca sığınmacı ve kaçak göçmeni elek haline getirdiği sınırlardan içeri aldı, bu da yetmezmiş gibi Türkiye üzerinden Avrupa'ya geçmelerine müsaade etmedi" diye konuştu.

HDP'li Beştaş: Bu, sınır ötesine yönelik bir operasyona hazırlık mı?

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, İstanbul Beyoğlu'ndaki terör saldırısının aydınlığa kavuşması gerektiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Suriye uyruklu terörist Ahlam Albashır'ın Afrin'den ülkeye kaçak şekilde girdiğini söylediğini hatırlatan Beştaş, "Komşuları Albashır'ı tanıdıklarını ve 1 yıldır aynı tekstil atölyesinde çalıştığını söylüyor. Soylu, ısrarla kaynağı Afrin ve Kobani olarak açıkladı. Bu, sınır ötesine yönelik bir operasyona hazırlık mı?" diye konuştu.

CHP'li Altay:  Toplumu korku, endişe ve paniğe sevk eden bizatihi hükümetin kendisi olmuştur

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da Taksim'deki ktidarın sosyal medyaya yönelik bant daraltma uygulamasına ilişkin şunları kaydetti:

Bu terör olayının, bu saldırının amacı ne olabilir diye hepimize bir anket forumu dağıtsalar, çok sayıda milletvekili şöyle söyler diye düşünüyorum. ‘Bir; iç barışı bozmak. İki; kaos ortamı yaratmak. Üç; toplumda korku, endişe ve panik yaratmak, Dört; toplumun siyasi tercihlerine yönelik bir panik havası oluşturmak.’ Hal böyleyken terör örgütlerinin yapamadığını hükümet yapıyor. Bir süre yayın yasağını anlarım. Bant daraltmak ne? İnterneti kapatmak ne? Vatandaşların evlerinde yayın yasağı var zaten, üstüne sosyal medyayı da kapattığınız zaman, insanlarda korkuya, paniğe, endişeye asıl bu bant daraltma sebep olmuştur. Çapulcu terör örgütlerinin beceremediğini hükümet becerdi ya helal olsun bu hükümete. Herkes bir panik havası yaşadı. İnternet çalışmıyor, televizyonlarda olayla ilgili haber yok. Toplumu korku, endişe ve paniğe sevk eden bizatihi hükümetin kendisi olmuştur.

AK Partili Turan:  Geçici tedbir olarak düşünülen idari bir işlem

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise bant daraltma uygulandığına yönelik eleştirilere "Bu ülkede yaşayan bir vatandaş olarak terör eyleminden sonra teröristleri sevindirecek şekilde parçalanmış cesetler görmek istemiyorum. Devlet, tüm dünyanın yaptığı gibi soğuk akılla davranmış, kısa sürede işe el koymuş ama bunun yanında internet devam etmiş. Hangi haberi alamadınız da bu eleştiriyi yapıyorsunuz? Bant daraltması geçici tedbir olarak düşünülen idari bir işlem, aynı zamanda mahkemenin kararı. Bu haksız ve yersiz bir itham. Bant daraltma meselesi tüm dünyanın uyguladığı, kötü fotoğrafların, ülkeyi ayağa kaldıracak ağır ithamların, toplumumuzun bazı sosyal kesimlerini itham eden sosyal paylaşımların durdurulmasına yönelik bir adım" yanıtını verdi.

 

 

ANKA, AA

DAHA FAZLA HABER OKU