Erkan Baş: Soylu başta olmak üzere Taksim'deki saldırıda ihmali bulunan tüm yetkililerin istifa etmesi gerek

TİP Genel Başkanı Baş "AK Parti'nin halk tarafından yenilgiye doğru sürüklendiği dönemlerde ülkede bombalar patlıyor" diye konuştu

Fotoğraf: TİP

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı, İstanbul Milletvekili Erkan Baş, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin Meclis araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

Baş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, sözkonusu terör saldırısıyla, ülkeyi ve bölgeyi, kanla korkuyla dizayn etmeye çalışanların bir kez daha sahneye çıktığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yurttaşların kendini güvende hissetmediğini; iktidarın uyguladığı politikaların ülkede güvenlik sorununu yarattığını kaydeden Baş, "Bu iktidar varken hiçbirimiz güvende ve huzurlu değiliz. 'Her an başımıza bir şey gelebilir, bir şey gelse de bunun hesabı sorulmayacak' kaygısıyla yaşamak zorunda bırakılıyoruz. Barış içinde, huzurlu ve mutlu yaşamak istiyoruz. Bu saldırılar ve bombalamaların aydınlatılması konusunda iktidar hep isteksiz davranıyor, yargıyı baskı altına alıyor, basını sansürlüyor" sözlerini sarf etti.

"AK Parti'nin halk tarafından yenilgiye doğru sürüklendiği dönemlerde ülkede bombaların patladığını" ifade eden Baş, ülkenin karanlıktan kurtulması için şeffaf ve "yurtta sulh, cihanda sulh" anlayışıyla yönetilmesi gerektiğini kaydetti.

Erkan Baş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere "olayda ihmali bulunan tüm yetkililerin istifa etmesi gerektiğini" söyleyerek, iktidarın, hain saldırının ardından ilk iş olarak yayın yasağı getirdiğini ve "siyaseti terörle dizayn etmeye çalıştığını" ileri sürdü.

"Soylu'yu kaldırıp beton saksıyı oturtsak o koltuğa memlekette hiçbir şey değişmeyecek"

Baş şunları kaydetti:

Suriye'de açılıştaymış. Ne işin var kardeşim senin Suriye'de? Sen Suriye'nin mi İçişleri Bakanı'sın? Türkiye'yi suç cehennemine, uyuşturucu cehennemine çevirmişsin, yetmedi güvenliği sağlayamıyorlar, sınırlar dingonun ahırına çevrilmiş durumda, sürekli laf olsun, torba dolsun diye açıklamalar, hamaset söylemleri, kabadayılık... İstiklal Caddesi'nde o beton saksılar var ya Süleyman Soylu'yu kaldırıp beton saksıyı oturtsak o koltuğa memlekette hiçbir şey değişmeyecek. Bu ülkenin göbeğinde bomba patlıyor, iktidar ne yapıyor, ilk yaptığı işe bak, yayın yasağı. Kaç kişiye soruşturma açılacakmış... Ya arkadaş 9 yaşında bir kız çocuğu hayatını kaybetmiş bu patlamada ya. Sen bu memlekette çocukları koruyamamışsın bir tek iktidar koltuğunu koruma derdindesin. Bir tane istifa olmadı, utanç verici bir şey.

İktidarın yanıtlaması istemiyle terör saldırısına ilişkin bazı sorular yönelten Baş, "TİP olarak İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin Meclis araştırma komisyonu kurulmasını, saldırının tüm faillerinin ortaya çıkarılmasını istiyoruz" diye konuştu.

 

 

 

 

AA, ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU