Taksim saldırısının şüphelisi Ahlam Albashır'in olay yerine geliş görüntüleri ortaya çıktı

Alham Albashir'in patlamadan önce güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntüleri paylaşıldı

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişinin patlamadan önce olay yerine gelişi ve patlamanın ardından uzaklaştığı görüntüler ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz Pazar günü İstiklal Caddesi'nde yaşanan patlamaya sebep olan bombayı olay yerine bırakan ve patlamadan sonra yakalanarak gözaltına alınan Suriye uyruklu Alham Albashir'in patlamadan önce güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntülerini paylaştı.

Görüntülerde, olay günü saat 15.17'de Taksim Meydanı tarafından İstiklal Caddesi'ne giren teröristin, sırt çantası ve elindeki bir poşetle caddede yürüdüğü görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başörtüsü ile eşkalini gizlemeye çalışan ve saat 15.29'da bir kafenin önüne gelen teröristin saat 15.30'da bir mağazanın önünde yer alan ve patlamanın gerçekleştiği noktadaki banka, çantası ve elindeki poşetle oturması dikkati çekiyor.

Görüntülerde, yaklaşık 41 dakika bankta oturan Albashır'ın, saat 16.11'de sırt çantasını bankta bırakarak yine Taksim Meydanı istikametine yürümeye başladığı, patlamanın gerçekleştiği an olan saat 16.14'ten sonra ise koşmaya başladığı anlar yer alıyor.

Albashır'ın daha sonra ulaştığı Taksim Meydanı'nda saat 16.17 sıralarında bir otelin önünde yürüdüğü anlar da kayıt altına alındı.

Diğer yandan Albashir’in olaydan sonra yakalandığı evin, Albashir’in il dışına kaçmasına yardım etmekle görevlendirilen Ahmet Jarkas’ın annesine ait olduğu ortaya çıktı. Albashir’le birlikte Jarkas kardeşlerin annesinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

İstanbul İstiklal Caddesi'nde meydana gelen saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi de yaralandı.

 

 

 

AA, ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU