Bahçeli: HDP'nin siyasette yer almasına tahammül edemiyoruz

"Bu saldırıyı iktidarın yaptırdığını söyleyenler sadece namussuz değil, casuslardır. Bunlar hakkında teröristler için hangi muamele yapılıyorsa aynısı yapılmalıdır"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstiklal Caddesi'nde düzenlenen bombalı saldırı konusunda yaptığı açıklamada HDP'ye tepki gösterdi. MHP lideri, "TBMM’de bölücü istemiyoruz, terörist görmeye dayanamıyoruz. Biz terör örgütüne eleman devşiren sözde Kürdistan propagandası ile sabırlarımızı kevgire çevren HDP’nin Türk siyasi hayatında bir saniye yer almasına tahammül edemiyoruz" dedi. Bahçeli, "saldırıyı iktidarın yaptırdığını söyleyenlere teröristler ile aynı muamele yapılması gerektiği" görüşünü savundu.

TBMM'de düzenlenen partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, terör konusunda şu görüşlerini dile getirdi:

Terör örgütleri tüm insanlığın ortak düşmanıdır. Hiçbir türevi masum değildir. Bunun üstesinden gelmeden hayatın diğer alanlarında başarı yakalamak çok zordur. Toplumsal huzurumuzun terörle mücadelede alınacak kesin sonuçlara birebir bağlıdır. Dağlarda ve bürokraside bölücü terör örgütüyle hesaplaşmadan huzur bulamayız. Milli birliğimiz buna bağlıdır. Türk milleti terörle yaşamaya alışmayacak buna tahammül etmeyecektir. Terörün haklı bir gerekçesi asla olamaz. Teröründen irade ve inancından bahsedilemez.  Türkiye ne zaman yükselişe geçse ayağındaki prangalardan kurtulsa terör örgütleri tarafından kanlı bir mesaj almaktır. Terör terörüzmin bir yönüdür ama hepsi değildir. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"TBMM'de bölücü sima istemiyoruz"

HDP'nin "siyasi hayatta yer almasına tahammül edemediklerini dile getiren Bahçeli, şunları söyledi:

Türkiye'de siyasetin de teröre sevimli mesajlar veren tarih önünde suç ortağıdır. Her muhitte olduğu gibi TBMM'de bölücü sima istemiyoruz. Terörist görmeye dayanamıyoruz. Biz terör örgütüne eleman devşiren sözde Kürdistan propagandasıyla sınırlarımızı kevgire çeviren HDP'nin siyaset hayatında yer almasına bir saniye tahammül edemiyoruz. HDP, CHP'nin ikiz kardeşi diğer partilerin marjinal ortağıdır.

6’lı masaya tepki

İstiklal Caddesi’ndeki saldırı üzerinden muhalefet partilerinin oluşturduğu altılı masaya yüklenen Bahçeli, şöyle konuştu:

Dün zillet ittifakının yeni bir toplantısı İstiklal saldırısının altında yapılmıştır. Müşterek toplantı sonuç bildirisinin hiçbir satırında PKK, PYD, YPG yoktur. HDP'nin taziye mesajı ile 6'lı masa açıklamasında bir fark var mıdır? Meçhul bir terörden bahsediyorlar, tamamıyla günü kurtaran bir açıklamayla Zillet İttifakı neden ihtiyaç duymuştur. 'Teröre geçit vermeyeceğiz’ demişler de bu terörün kaynağı kimdir? Saldırıya karşı açıktan tavır alamamış, açıktan lanetleyememiştir. PKK terör örgütüdür tüm insanlığın düşmanıdır diye konuşun ki görelim.

7 Haziran-1 Kasım hatırlatması

2015 yılında 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri arasındaki dönemi hatırlatan MHP lideri, "İstiklal Caddesi saldırısı, tıpkı Gezi Parkı gibi, tıpkı 6-8 Ekim olayları gibi, büyüyen ve güçlenen Türkiye’yi terör aparatlarıyla engelleme, geriye düşürme, istiklali üzerinde kuşku uyandırma tertibi ve girişimidir. 7 Haziran 2015’ten 1 Kasım 2015’e kadar denenen hunhar eylemlerin aynısıyla tekrarı için faaliyet halinde olanlara diyorum ki, geleceğiniz varsa göreceğiniz de vardır ve o gördüğünüz yer gömüldüğünüz yer olacaktır"  dedi.

"Doğduklarına bin pişman edilmeli"

Bahçeli, şöyle devam etti:

Bu saldırıyı iktidarın yaptırdığını söyleyenler sadece namussuz değil, casuslardır. Bu sapık iftirayı diline dolayanların Türkiye diye bir ülkesi olamaz. Bunlar hakkında teröristler için hangi muamele yapılıyorsa aynısı yapılmalıdır. Doğduklarına bin pişman edilmelidir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU