Paralimpik yüzme şampiyonu, takım arkadaşına tecavüzle suçlandı

25 yaşındaki Amerikalı sporcunun 19 yaşındaki takım arkadaşı Parker Egbert'ü istismar ettiği iddia ediliyor

Robert Griswold, Tokyo Paralimpik Oyunları'nda Amerika Birleşik Devletleri'ne iki altın madalya kazandırdı (Reuters)

Paralimpik yüzme şampiyonu Robert Griswold, bir hukuk davasında takım arkadaşlarından birine yönelik tecavüz ve istismarla suçlanıyor.

Geçen yıl Tokyo Paralimpik Oyunları'nda Amerika Birleşik Devletleri'ne iki altın madalya kazandıran Griswold'un, bu oyunlar sırasında ve Colorado'daki ABD Olimpiyat ve Paralimpik Eğitim Merkezi'nde Parker Egbert'ü "kötü niyetle hedef aldığı" iddia ediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

25 yaşındaki Griswold, "görevi kötüye kullanma iddiaları" nedeniyle ağustosta US Center for SafeSport'tan geçici uzaklaştırma almıştı. Ayrıca istismarı önlemek ve eğitimi teşvik etmek için tasarlanmış bir veritabanına yerleştirilmişti.

Şimdi bir davada, Griswold'un hayatı boyunca gelişimsel gecikme ve zihinsel engellilikten mustarip olan 19 yaşındaki Egbert'ü istismar ettiği söylendi. Davada, Egbert'ün engelinin onu "istismara karşı önemli ölçüde daha savunmasız" hale getirdiği ve gencin "şu anda 5 yaşındaki bir çocuğun zihinsel kapasitesine sahip olduğu" belirtiliyor.

Davada, "Bu dava, dünya çapında paralimpik yüzücü olmak için tüm olasılıklara meydan okuyan genç bir adamın, şiddet yanlısı bir cinsel avcı olan bir takım üyesiyle eşleştirildiğinde tecavüz ve istismar nedeniyle hayatının tam anlamıyla paramparça olduğu korkunç bir trajedi" ifadelerine yer verildi.

The Independent, yorum almak için Griswold'la temasa geçse de henüz yanıt alamadı.

Öte yandan ABD Olimpiyat ve Paralimpik Komitesi, cumartesi günü CNN'e yaptığı açıklamada şöyle dedi: 

Bugün yapılan şikayet başvurusunda ortaya konan iddialar son derece endişe verici ve bunları çok ciddiye alıyoruz.

İki personelimizi idari izne çıkarma kararı aldık ve ayrıca U.S. Paralympics Swimming'le çalışan bazı yüklenicilerin çalışmalarını durdurduk. Gerçekleri tespit etmemizi sağlaması için iddialarla ilgili soruşturmamızı da sürdürüyoruz ve uygun adımları atmaya kararlıyız.

Doğuştan serebral palsi olan Griswold, pek çok yüzme disiplininde dünya rekorlarına sahip ve birden fazla kez dünya şampiyonu oldu.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU