Steven Spielberg, HBO Max gibi platformların sinemacıları "sattığını" söyledi

"Bence sinema geri gelecek. Gerçekten böyle düşünüyorum"

Steven Spielberg, 10 Eylül 2022'de Toronto Uluslararası Film Festivali'nde (AP)

Steven Spielberg, HBO Max gibi hizmetlerin sinemacıları "sattığını" söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

75 yaşındaki yönetmenin, sinemalar yerine yayın platformlarında gösterime giren, çok iyi bilinen yeni filmlere atıfta bulunduğu anlaşılıyor.

Spielberg, The New York Times'a yaptığı açıklamada, "Pandemi, yayın platformlarının aboneliklerini rekor seviyelere yükseltmeleri için bir fırsat yaratırken aynı zamanda da en iyi sinemacı arkadaşlarımdan bazılarının filmleri kabaca sinemalarda gösterilmedi ve böylece satıldılar" dedi.

Onlara ödeme yapıldı ve filmler aniden, bu durumda HBO Max'e indirildi. Benim bahsettiğim durum. Ve sonra her şey değişmeye başladı.

Bence yaşlı izleyiciler yapışkan patlamış mısıra basmak zorunda kalmadıkları için rahatladılar.

Ama aynı yaşlı izleyicilerin sinemaya girdiklerinde, bir grup yabancıyla sosyal bir ortamda bulunmanın büyüsünün canlandırıcı olduğuna gerçekten inanıyorum... Işıklar geri geldiğinde tüm izleyicilerin bunu birbirlerine söylemesini sağlayacak kadar iyi olmak filmlere kalmış.

Spielberg, kendisine filmlerin gişede başarılı olması umudunu veren Baz Luhrmann'ın Elvis filmini örnek gösterdi.

Elvis'in yerel gişede 100 milyon doları aşmasını cesaret verici buldum.

Çok sayıda yaşlı kişi o filmi izlemeye gitti ve bu bana pandemi endemik hale geldikçe halkın sinemaya geri dönmeye başlayacağı umudunu verdi. Bence sinema geri gelecek. Gerçekten böyle düşünüyorum.

Spielberg'in yorumları, otobiyografik çocukluktan yetişkinliğe geçiş draması Fabelmanlar'la (The Fabelmans) Toronto Uluslararası Film Festivali'nin en büyük ödülü olan Halkın Seçimi Ödülü'nü kazanmasının ardından geldi ve film de böylece erkenden edindiği Akademi Ödülleri'nin önde gelen adaylarından biri payesini sağlamlaştırdı.

Festival direktörü Cameron Bailey tarafından okunan açıklamasında Spielberg, "Bu yaptığım en kişisel film ve Toronto'daki herkesin sıcak karşılaması TIFF'e ilk ziyaretimi benim ve tüm Fabelman ailesi için çok samimi ve kişisel kıldı" dedi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU