Galibiyet serisi yakalayan Galatasaray'da sorunlar aşıldı mı? "Okan Hoca'nın her şeyi planlı, performansını yavaş yavaş yükseltiyor"

Derbide Beşiktaş'ı mağlup ederek 3. sıraya yerleşen, Türkiye Kupası'nda ise bir üst tura yükselen Galatasaray'da yüzler gülüyor. Spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray'ın son dönemdeki çıkışını Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Galatasaray, Türkiye Kupası'nda Ofspor'u mağlup ederek 4. tura yükseldi. Ligde ise 24 puanla üçüncü sırada bulunuyor / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da son maçlarda alınan sonuçlar yüzleri güldürdü.

Ligde 13. haftaya 21 puanla 5. sırada giren Galatasaray, cumartesi günü karşılaştığı Şenol Güneş'li Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ederek hem üzerindeki kara bulutları dağıttı hem de ligde üçüncü sıranın yeni sahibi oldu.

Türkiye Kupası'nda ise dün akşam Ofspor'u mağlup eden Okan Buruk'un öğrencileri, 5. tura yükselerek çıkışını perçinledi.

Sezonun en hücumcu takımları arasında yer alan ancak gol yollarında son vuruşları yapamayan sarı-kırmızılılar, aldığı galibiyetlerle özgüven kazandı. 

Lider Fenerbahçe'nin 5 puan gerisinde olan sarı-kırmızılı ekip, bu hafta 2. sıradaki Başakşehir'le karşılaşacak. 

 

GS-AA (1).jpeg
Berkan Kutlu, Türkiye Kupası'nda Galatasaray'a turu getiren 2. golü kaydetti / Fotoğraf: AA

 

Buruk'la 5 maçta 12 puan kaybetti

Galatasaray, Fatih Terim ve Domenec Torrent'le kötü geçen sezonun ardından 2022-23'e Okan Buruk yönetiminde başladı.

Yaptığı sükseli transferlerle şampiyonluğun en büyük adaylarından olan Galatasaray, geride kalan 12 maçında 5'inden puan kaybıyla ayrıldı.

Trabzonspor, Adana Demirspor ve Alanyaspor karşılaşmalarından beraberlikle ayrılan Okan Buruk'un öğrencileri, Giresunspor ve Kayserispor'a mağlup oldu.

İstanbul temsilcisi geride kalan 12 maçında 16 kez fileleri havalandırırken kalesinde 10 gol gördü.

Buruk yönetimindeki Galatasaray'ın bu sezonki puan kayıpları 12'yi buldu.

 

Osman Şenher-TRT Spor.jpg
Osman Şenher / Fotoğraf: TRTSpor

 

"Okan Hoca'nın her şeyi planlı, performansını yavaş yavaş yükseltiyor"

Spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray'ın son dönemdeki çıkışını Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Galatasaray'ın yükselişinin tesadüf olmadığını söyleyen Şenher, "Okan Hoca'nın her şeyi planlı. Harika, yeni nesil takım hocası. Performansını yavaş yavaş yükseltiyor" dedi.

Bu yükselişin Okan Buruk'un söylemlerinde de yer aldığını belirten Şenher, "Ne söylediyse oldu. Galatasaray'ın son grafiği ortada. Her hafta şanssız maçlar yaşadılar. Üstelik Alanyaspor maçında Ali Palabıyık'ın yaptıkları ortada. Çekilen şutlar gol olmuyor bu hocayla ilgili bir sorun değil. Elinden geleni yapıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Formayı kim hak ederse ona veriyor"

Okan Buruk'un takım içerisinde ve kadro tercihlerinde de adaletli olduğunu düşünen Şenher, şu ifadeleri kullandı:

Formayı kim hak ederse ona veriyor. Yunus'tan faydalanamıyor ama Rashica'yı monte etti oraya. 8+3 kuralı olduğu için de Emre Taşdemir'i sol beke çekti. Gayet de başarılı oynuyor. Kerem'in yerine oynattığı Barış Alper, Beşiktaş maçında harikaydı. Böylelikle Kerem de neyin ne olduğunu anladığı bir toparlanma sürecine geçti. Ama Yunus için 'Kendi düşen, ağlamaz' denilebilir. Yunus hala Adana'da kalmış. Kafalarda bir sürü soru işareti var. Bu haliyle Rashica'yı kesip de formayı alamaz.

"'Gönderilir mi' tartışmasını yapanlar Galatasaray'ın iyi olmasını istemeyenlerdir"

Galatasaray'da kötü gidilen süreçlerde Fatih Terim isminin gündeme getirilmesine de eleştiri yapan Şenher, "Benim anlamadığım Fatih Hoca çok mu başarılı oldu da gitti? Başarısızdı ve gitti. Okan Hoca geldi. 26 futbolcu gönderdi, 13 futbolcu aldı. Takımı da gayet iyi. Koşuyor, mücadele ediyor. Performansı mükemmel. Bu şartlarda 'Gönderilir mi, şu maçı kaybederse ne olur' tartışmasını yapanlar Galatasaray'ın iyi olmasını istemeyenlerdir. Galatasaray'da şu an Okan Hoca'yı gönderecek hiç kimse yok. Yöneticiler memnun. Taraftar çok seviyor. Öyle bir şey hiçbir zaman olmayacak" değerlendirmesinde bulundu.

 

GS-AA (4).jpeg
Okan Buruk / Fotoğraf: AA

 

"Koca hafta 'Beşiktaş, Galatasaray'ı yener, Okan Hoca da pazar günü gider' dediler"

Fatih Terim'in Galatasaray'ın temel taşlarından olduğunu ancak Buruk'a destek olması gerektiğini düşünen Şenher, şunları kaydetti:

Bayrağı Okan Hoca'ya teslim etti. Hatta destek vermesi lazım. Kendi talebesi, başarılı olsun. Fatih Terim nereden çıkıyor, kim çıkartıyor bunları? Geçen hafta derbi var. Koca hafta 'Beşiktaş, Galatasaray'ı yener, Okan Hoca da pazar günü gider' dediler. Böyle saçmalık olur mu?

"Galatasaray, şampiyonluğun en büyük adayıdır"

5 haftada 12 puan kaybederek lider Fenerbahçe'nin 5 puan gerisinde kalan Galatasaray'ın şampiyonluk yarışındaki şansını da yorumlayan Şenher, sözlerini şöyle tamamladı:

Galatasaray, şampiyonluğun en büyük adayıdır. Galatasaray tek kulvarda gidiyor. Fenerbahçe erken forma girdi ancak Sivasspor maçında zor bir galibiyet aldı. 10 kişi de olsalar galip gelmesini bildiler. Ama Galatasaray bana göre tek kulvarda oynadığı için yere daha sağlam basıyor. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU