İsveç: Türkiye ile aramızı bozmamak için YPG ile aramıza mesafe koyacağız

"Sözkonusu YPG ve PYD gibi örgütler, AB terör listesinde bulunan PKK ile aralarında bağlantı olduğundan Türkiye ile aramızı bozmamak için bu örgütlerle aramıza mesafe koyacağız"

Fotoğraf: AA

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, Türkiye'nin terör örgütü olarak nitelendirdiği YPG ile aralarına mesafe koyacaklarını söyledi.

İsveç'in devlet radyosu SR'ye açıklamalarda bulunan Billström, "Sözkonusu YPG ve PYD gibi örgütler, Avrupa Birliği'nin (AB) terör listesinde bulunan PKK ile aralarında bağlantı olduğundan Türkiye ile aramızı bozmamak için bu örgütlerle aramıza mesafe koyacağız" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'da TV4 kanalına PKK ile yakın ilişkide olanlarla işbirliği yapamayacaklarını kaydederek, "Kararımız çerçevesinde, İsveç topraklarında terörizm için para toplayan veya destekleyen tüm faaliyetlere sıkı bir şekilde karşı çıkacağız" dedi.

Sosyal Demokrat Partiden karara tepki

Sosyal Demokrat Partili eski Adalet Bakanı Morgan Johansson ise yeni hükümetin YPG ile arasına mesafe koymasını "endişe verici ve çirkin" bir durum olarak değerlendirdi.

Hükümetin kararı meclise getirmeden aldığını aktaran Johansson, kararın kabul edilemez olduğunu savundu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU