"Artık normal bir karakteri oynamak isteyen" Even Peters'a Jeffrey Dahmer rolü düşmüş

Ünlü oyuncu şimdiye kadar seri katil, tarikat lideri, köle sahibi gibi karakterleri canlandırmıştı

Netflix'in popüler dizisi Canavar: Jeffrey Dahmer'in Hikayesi'nde (Monster: The Jeffrey Dahmer Story) seri katili canlandıran Evan Peters, bu rol teklif edilmeden önce yapımcı Ryan Murphy'ye "artık 'normal' bir karakteri oynamak istediğini" söylemiş.

Peters, bundan önce American Horror Story'nin 9 sezonunda oynamış ve seri katil, tarikat lideri, köle sahibi gibi zorlayıcı karakterleri canlandırmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başarılı oyuncu, eski bir röportajında tarikat liderini oynadığı sezondan sonra "kendine gelmesinin" iki yıl sürdüğünü açıklamıştı.

The Hollywood Reporter'a konuşan yapımcı Murphy, Dahmer rolünü teklif etmeden önce Peters'ın kendisine "Artık normal birini oynamak istiyorum, belki romantik komedide yer alırım" dediğini belirtti.

Murphy, Peters'tan önce seri katil Dahmer'ı oynamak için 100 kişinin seçmelere katıldığını söyledi.

Yapımcı, bu role en uygun kişinin Peters olduğunu düşündüğü için işin sonunda senaryoyu ünlü oyuncuya gönderdiğini ifade etti ve şöyle devam etti:

Sonraki gün beni aradı ve 'Bu çok zorlayıcı. O kadar zor ki evet demem lazım, ödümü koparmasına rağmen' dedi. 

Peters, farklı tür bir yapımda yer alma isteğini daha önce de dile getirmişti.

2018'de ABD'de yayımlanan kadın dergisi W'ye konuşan Peters, bir romantik komedide oynamak için "can attığını" söylemişti.

Bu isteğine rağmen Peters, Murphy'nin teklifini kabul etti ve ABD'de 1978'den 1991'e kadar en az 17 erkeği vahşice öldüren seri katil Jeffrey Dahmer'ı canlandırdı.

Seri katil dizisi o kadar ilgi topladı ki Netflix tarihinde ilk ayında en çok izlenen ikinci İngilizce yapım oldu.

Canavar: Jeffrey Dahmer'in Hikayesi, Netflix Türkiye'nin en çok izlenen dizileri arasında ekimin son haftası itibarıyla ikinci sırada yer alıyor.

 

Independent Türkçe, Hollywood Reporter, PopBuzz

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU