KKTC Başbakanı Tatar’dan Yunan mevkidaşı Miçotakis’e: Türk ulusu arkamızdadır

Ersin Tatar, Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis’i ziyaretinde Türkiye’yi “işgalci” olarak niteleyen Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’e seslendi. Türkiye’nin desteğine vurgu yapan Tatar, KKTC’nin de Türkiye için önemli olduğunu belirtti

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in geçtiğimiz günlerde sarfettiği “Yunanistan dış politikasının en üst stratejik talebi, Türk işgaline son verilmesidir. Modası geçmiş garantiler kaldırılmadan Kıbrıs sorununun çözümünün manası yok” sözlerine yanıt verdi.

İstanbul'da düzenlenen Kuzey Kıbrıs Turizm İşbirliği Toplantısı ve Resepsiyonu'nda konuşma yapan Tatar, Türkiye ve KKTC'nin birbirine destek olmasına değinerek, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e seslendi: 

45 yılın sonunda bakıyoruz ki KKTC, Türkiye'nin güvenliği için de fevkalade önemli bir devlet olarak ortaya çıkmıştır. Tarih bunu asla silemez. Onun için buradan Kıbrıs'a gelip mesaj veren Yunanistan'ın Başbakanına sesleniyorum. Türk ulusu arkamızdadır. İstediğiniz kadar konuşun.

"Osmanlı, Kıbrıs fethinde 70 bin şehit verdi" diyen Ersin Tatar, tarih boyunca Ada'da Türk varlığının karşılaştığı sıkıntıları da değindi. 

Türkiye'nin ve KKTC'nin Doğu Akdeniz'de güçlü bir pozisyon yakaladığını vurgulayan Tatar, sözlerini şöyle sürdürdü:

Çok zahmetler çektik. Ekonomik yapıyı daha da güçlendirmek zorundayız. Anadolu'dan getirilen suyun verdiği nimetle tarımda yakalanan başarıyla KKTC devleti kendi insanına refah ve esenlik vermeye devam edecektir. Rekabet var. Komşularla mukayeseler var. Halkımızın esenliğini ve refahını artırmak için daha fazla üretmemiz lazım. Yine bu noktada ana vatandan çok şeyler bekliyoruz. Daha fazla turist ve öğrenci bekliyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı'ndan "lobi" çıkışı: Kuzeye gelen turistler Rum tehdidi altında

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel ise bugün yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ni “Avrupa’nın şımarık çocuğu” olarak nitelendirdi. 

Rum kesiminin güçlü lobileri bulunduğuna değinen Üstel, “Rum tarafından gelen turistler, kuzeye geçerken de Rum tehdidi altındadır” ifadesini kullandı.

Üstel, dün düzenlenen resepsiyonda da şu sözleri söylemişti:

Bugün turizmin 2019'da büyük bir düşüş yaşadığını gözledik. Turizmde en çok pay aldığımız ülke ana vatanımız Türkiye'dir. Üçüncü ülkelerden aldığımız pay yüzde 20'ler civarında. Bugün gelinen noktada sorgulamak istediğim şudur. Neden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet değil de üçüncü ülkeler? Biz yavru vatan, ana vatanımız Türkiye. 1974 Barış Harekatından sonra ülkemize huzur, mutluluk ve barış geldi.

 

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel. AA. jpg
Ünal Üstel / Fotoğraf: AA

 

KKTC'nin ambargo ve izolasyonlarla dünyadan soyutlandığını aktaran Ünal Üstel, "Bir tek nefes borumuz ana vatan Türkiye. Dolayısıyla Türkiye'den turizmde bir gerileme olduğunda bunun nedenini düşünüyoruz. Hükümetimizin turizme verdiği önem ortadadır. Ulusal Birlik Partisi hükümetinin turizme önem verdiğinin göstergesi bugün burada olmamızdır. Bugün yapılan bu etkinlik çok önemli. Resepsiyondan önce tur operatörleriyle yaklaşık 2 saat toplantı yaptık. Bütün konuları irdeledik" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU